Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Στον έλεγχο των Περιφερειών παραμένουν τα συνεργεία..!

Αν και πολλές από τις αρμοδιότητες που αφορούν στον κλάδο των Μεταφορών αναμένεται να μεταβιβαστούν από τις Περιφέρειες στους Δήμους, προς το παρόν
αρκετές από αυτές π.χ. τα συνεργεία, διατηρούνται…
Σύμφωνα λοιπόν με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 31/12/2012, πολλές από τις αρμοδιότητες που αφορούν στον τομέα των Μεταφορών αναμένεται να μεταβιβαστούν από τις Περιφέρειες στους Δήμους. Ωστόσο, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης, αρκετές από αυτές τις αρμοδιότητες θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στην δικαιοδοσία των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής διεργασίες:

-Χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα επιβατών και εμπορευμάτων.

-Χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος τεχνικών επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.

-Χορήγηση, ανανέωση, ανάκληση και αφαίρεση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας σχολών υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

-Έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας συνεργείων επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και λοιπών συναφών εγκαταστάσεων καθώς και η διενέργεια επιθεωρήσεων και ηλεκτρολογικών ελέγχων.

-Χορήγηση εξουσιοδοτήσεων σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων για διάθεση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) καθώς και η παρακολούθηση και ο έλεγχος των Κέντρων Ελέγχου Καυσαερίων.

-Χορήγηση εξουσιοδοτήσεων σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων για τοποθέτηση συστημάτων περιορισμού ταχυτήτων.

-Θεώρηση των Καρτών Επιθεώρησης και Επισκευών των ενοικιαζόμενων οχημάτων.

http://www.autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...