Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ψηφιακή εποχή για την οδική ασφάλεια..!

Σε μια νέα… εποχή μπαίνει το θέμα της οδικής ασφάλειας καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, κ. Στ. Καλογιάννης, προωθεί ένα νέο πλαίσιο διαδικασιών και
εφαρμογών διαχείρισης της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογιάννης υπέγραψε την απόφαση για τη μελέτη και εφαρμογή του έργου «Ολοκληρωμένο πλαίσιο διαδικασιών και εφαρμογών για την εποπτεία και διαχείριση της οδικής ασφάλειας» σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), κ. Κ. Τζοάννη. 

Με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ, το εν λόγω έργο θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», για την αναβάθμιση της πολιτικής του δημόσιου τομέα σε θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας. Οι βασικοί στόχοι του έργου που θα επιβλέπει η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας του υπουργείου με δικαιούχο την ΚτΠ ΑΕ, είναι οι εξής:

-Απλούστευση των διαδικασιών και της διαχείρισης της οδικής ασφάλειας, με εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, όπου απαιτείται. 
-Δημιουργία ενός μηχανισμού με τον οποίο θα καταστεί δυνατή η ανάλυση και αποτίμηση των αιτιών που οφείλονται για την πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων και η παρακολούθηση και αξιολόγηση των δράσεων/ πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται από την Πολιτεία με στόχο την μείωση τους. 

Επιπρόσθετα, μέσω του έργου θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας και διαχείρισης της οδικής ασφάλειας, για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εργασίας. 
Το συγκεκριμένο σύστημα θα έχει την δυνατότητα:

-να αξιολογεί τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας και ανάλυσης των στοιχείων των τροχαίων ατυχημάτων
-να παρακολουθεί τους διαθέσιμους χρηματοοικονομικούς πόρους
-να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί (χρηματοοικονομικά, λειτουργικά, κατασκευαστικά, θεσμικά κ.ά.)
-να εκπονεί μελέτες σκοπιμότητας για μελλοντικές δράσεις για την οδική ασφάλεια
-να παρακολουθεί τις ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό (π.χ μηχανικοί που ασχολούνται με μελέτες οδοποιίας, οδοστρωμάτων, κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες, πραγματογνώμονες κ.ά.)
-να παρακολουθεί τις ανάγκες εκπαίδευσης του προσωπικού.

 http://www.autotritipro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...