Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Μονή ταρίφα στα ταξί από το Ρίον μέχρι τα Ροϊτικα..!

Το όφελος για το επιβατικό κοινό ξεκινάει από τα 4 ευρώ με ανώτατο τα 15 ευρώ, εντός και εκτός ορίων Περιμετρικής. 

Το νέο τιμολόγιο θα καλύπτει ολόκληρη την
έκταση του διευρυμένου Δήμου Πατρέων.
Την ανακοίνωση έκανε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί Πατρών και Περιχώρων, Παναγιώτης Σκέντζος. Η «γενναία» αύξηση των ορίων μπορεί να μη συνοδεύεται από μεγάλες προσδοκίες λόγω της τιμής του πετρελαίου, όμως, όπως εξήγησε ο κ. Σκέντζος σε σχετική ερώτηση:

Ορίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως ενιαία διοικητική μονάδα των ταξί ο Καλλικρατικός Δήμος Πατρέων, που αποτελείται από τους πρώην Καποδιστριακούς Πατρέων, Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων.
Το Σωματείο, λόγω της κρίσης, αποφάσισε και εισηγήθηκε στη Περιφέρεια την επέκταση της Περιμετρικής Ζώνης (σημείο αλλαγής τιμολογίου 1 σε τιμολόγιο 2).
Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε θετικά, βάζοντας όμως όρους στην επέκταση της Περιμετρικής προς όφελος των πολιτών και των ευπαθών τάξεων, ούτως ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή για να εξυπηρετεί:
- Νοσοκομεία,
- πανεπιστήμια,
- εργατικές κατοικίες,
- λιμάνια κ.λπ.

Τα όρια της νέας ζώνης
Τα όρια της νέας Περιμετρικής Ζώνης είναι:

Ανατολική προβλήτα του Ρίου, Εγνατία Οδός, Κάτω Καστρίτσι, Πανεπιστήμιο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Μαγούλα, Ευρεία Παράκαμψη (μεγάλη Περιμετρική), Ροΐτικα (θέση Τσαούση) όπου επί των ορίων και εντός της Περιμετρικής ισχύει το τιμολόγιο Νο1 συμπεριλαμβανομένων και των δύο ρευμάτων της ευρείας παράκαμψης.

Το κόστος του ταξί μειώνεται κατά πολύ, ιδιαίτερα για όσους ξεκινούν από τη νότια πλευρά της Πάτρας κατευθυνόμενοι προς το Νοσοκομείο της πόλης, θέλοντας να αποφύγουν το κόστος, δεν θα πληρώσουν πάνω από 15 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...