Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εγκύκλιος με νέο θεσμικό πλαίσιο σύστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκμίσθωσης αυτοκινήτων που καταργεί μία σειρά από διαδικασίες και προϋποθέσεις..!

Για το νέο θεσμικό πλαίσιο σύστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκμίσθωσης αυτοκινήτων που καταργεί μία σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες και προϋποθέσεις εξέδωσε ερμηνευτική
εγκύκλιο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος.

Το νέο πλαίσιο καταργεί τη διαδικασία χορήγησης ειδικού σήματος λειτουργίας. Οι ενδιαφερόμενοι για τη λειτουργία της επιχείρησης μπορούν πλέον να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πέραν της Περιφερειακής Υπηρεσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Σε 15 ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία. Εφόσον διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για τη σύσταση της, χορηγείται στον ενδιαφερόμενο βεβαίωση συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων για τη λειτουργία της. Αν παρέλθει η προθεσμία των 15 ημερών χωρίς θετική ή αρνητική απάντηση, οι υπηρεσίες της εταιρείας παρέχονται ελεύθερα και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει σχετική βεβαίωση, η οποία εκδίδεται αυτόματα. Εξάλλου, το νέο πλαίσιο καταργεί την υποχρέωση διάθεσης ελάχιστου αριθμού εκμισθούμενων οχημάτων ανά περιοχή και επιτρέπει τη συστέγαση επιχειρήσεων εκμίσθωσης αυτοκινήτων με άλλες επιχειρήσεις. Από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη σύσταση της επιχείρησης καταργείται η απαίτηση ύπαρξης ελάχιστου εμβαδού πλήρους και ανεξάρτητης γραφειακής εγκατάστασης και το παράβολο υπέρ ΤΑΥΤΕΚΩ. Επίσης, καταργείται η απαίτηση προσκόμισης τίτλων ιδιοκτησίας ή συμφωνητικού μίσθωσης ή παραχώρησης χρήσης από το οποίο να προκύπτει ότι η επιχείρηση διαθέτει χώρο στάθμευσης για το σύνολο των οχημάτων. Πλέον, μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν πάνω από 10 οχήματα προσκομίζουν το ανωτέρω δικαιολογητικό με το οποίο αποδεικνύεται η ύπαρξη χώρου στάθμευσης 6 τ.μ. ανά εκμισθούμενο όχημα για το 50% των οχημάτων τους.


http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...