Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Άρθρο του Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ:ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ..!

Αναγνωρίζω και κατανοώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Δεν έχω πρόθεση να ωραιοποιήσω  την κατάσταση, μόνο να μεταδώσω την πίστη μου και την αισιοδοξία μου
ότι αργά ή γρήγορα θα βγούμε από την κρίση και όλο αυτό θα καταγραφεί στη μνήμη ως μια δύσκολη στιγμή της ζωής μας που ευτυχώς πέρασε.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της την αστάθεια, την οικονομική ανεπάρκεια, την αμφισβήτηση, τον εκνευρισμό. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές τους και να σταθούν όρθιες στο κύμα των αλλαγών που σαρώνει την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι εύκολο, ούτε και δίκαιο. Το πώς φτάσαμε ως εδώ, είναι μια μεγάλη κουβέντα. Υπάρχουν τόσες εκδοχές και γνώμες που αν τις απαριθμήσουμε θα χάσουμε το λογαριασμό. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την κατάσταση δεν την επιμερίστηκε αναλογικά η ελληνική κοινωνία. Κάποιοι, οι περισσότεροι, πλήρωσαν πολύ ακριβά την οικονομική κρίση, και κάποιοι άλλοι πέρασαν αλώβητοι από αυτή.
Σε ότι μας αφορά, στο δικό μας επάγγελμα μπορεί να αναγνώσει κανείς το μέγεθος της ζημιάς. Είμαστε ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα. Καθημερινά ακούμε και βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να παλεύουν, όπως κι εμείς, όχι για το κέρδος αλλά για την επιβίωση. Στην Ελλάδα του 2013 η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Έχουμε λοιπόν δύο δρόμους να ακολουθήσουμε. Η θα αποδεχτούμε τη μοίρα μας, θα συμβιβαστούμε με τα σημερινά δεδομένα και θα σκύψουμε το κεφάλι, ή  θα προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση.
Είμαι από αυτούς που δεν τους αρέσει να σκύβουν το κεφάλι. Από αυτούς που γαλουχήθηκαν με δυσκολίες και δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Έτσι πιστεύω ότι είναι και οι περισσότεροι συνάδελφοι που απαρτίζουν αυτόν τον κλάδο. Οι δυσκολίες είναι προσωρινές μόνο αν εμείς το πιστέψουμε. Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί μπορούμε να αντέξουμε και να τα καταφέρουμε. Δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο, είναι αυτό που πραγματικά πιστεύω, αυτό που θέλω να γίνει. Αναγνωρίζω και κατανοώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Δεν έχω πρόθεση να ωραιοποιήσω  την κατάσταση, μόνο να μεταδώσω την πίστη μου και την αισιοδοξία μου ότι αργά ή γρήγορα θα βγούμε από την κρίση και όλο αυτό θα καταγραφεί στη μνήμη ως μια δύσκολη στιγμή της ζωής μας που ευτυχώς πέρασε.
Σε ότι αφορά την δουλειά μας, τα ζητήματα που προσπαθούμε να λύσουμε, είναι πάρα πολλά. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να εκδοθεί μια νέα ΚΥΑ για τα ενοικιαζόμενα μετά οδηγού και τα αυτοκίνητα ειδικής μίσθωσης για ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. Πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον ΟΑΕΕ προκειμένου να πετύχουμε πιο συμφέρουσες  λύσεις διακανονισμού οφειλών και συζητάμε με ασφαλιστικές εταιρείες για την μείωση στο ασφάλιστρο του ταξί. Είναι ζητήματα τα οποία εύκολα ή δύσκολα θα τα αντιμετωπίσουμε.
Συνάδελφοι, το προεδρείο της Ομοσπονδίας κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λύσει προβλήματα του κλάδου. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν είναι ώρα  για φιλοσοφική κριτική. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι ας βάλει το δικό του λιθαράκι για να ξεφύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη δύσκολη κατάσταση που είμαστε.

http://www.satataxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...