Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Άρθρο του Βασίλη Μαραγκάκη, ταμία του ΣΑΤΑ:Συσπείρωση και ενότητα θα μας κρατήσουν ζωντανούς..!

Η ΔΑΚΜΜΕ παραμένει  η παράταξη που πρεσβεύει την ενότητα και την πρόοδο για τον κλάδο μας. Και στα εύκολα και στα δύσκολα θα είναι πάντα μπροστά. Αρωγός σε κάθε
προσπάθεια των συναδέλφων που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της δουλειάς μας.

Η καθημερινότητα του επαγγελματία ταξιτζή είναι σήμερα δυσκολότερη από ποτέ. Το ταξί βάλλεται από παντού και δίνει αγώνα επιβίωσης. Κάθε μέρα και μια καινούρια μάχη, κάθε μέρα και μια νέα προσπάθεια.

Για τις ενέργειες  του Συνδικάτου σε θεσμικό επίπεδο έχουμε πει τόσα πολλά. Είναι  κάτι που δεν σταματάει ποτέ. Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν μικρά καθημερινά προβλήματα που δυσκολεύουν αφάνταστα τη δουλειά μας.

Ένα από αυτά είναι η έλλειψη  σταθμών στάθμευσης για τα ταξί.  Οι πιάτσες στην Αττική είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να καταφεύγουν σε λύσεις (π.χ . αυτοσχέδιες πιάτσες) πρόσκαιρες και παράνομες. Η ανοχή της αστυνομίας τις περισσότερες φορές είναι μηδαμινή με αποτέλεσμα να χάνονται μεροκάματα άδικα.

Η παράταξη της ΔΑΚΜΜΕ έχει καταρτίσει ένα πλήρες πλάνο για την δημιουργία πιατσών σε όλη την περιφέρεια της Αττικής  και προσπαθεί να το υλοποιήσει με κάθε τρόπο. Για το σκοπό αυτό έχουν γίνει πολλές συναντήσεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον ΟΑΣΑ, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μετα-φορών Νίκο Σταθόπουλο.

Μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί κάποιες πιάτσες, σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι αρκετές για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συναδέλφων. Από τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε τόσο με το Δήμο Αθηναίων όσο και με το Δήμο Αμαρουσίου ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα μας δοθούν για χρήση  αρκετές νέες πιάτσες .

Παράλληλα είμαστε σε καθημερινή επαφή με την  Διεύθυνση Τροχαίας από την οποία ζητάμε περισσότερη ανοχή, αφού τις περισσότερες φορές  ο ταξιτζής δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταθμεύσει έστω και για λίγο σε χώρο που δεν είναι στα όρια της πιάτσας.

Κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τους συναδέλφους ότι η ΔΑΚΜΜΕ παραμένει  η παράταξη που πρεσβεύει την ενότητα και την πρόοδο για τον κλάδο μας. Και στα εύκολα και στα δύσκολα θα είναι πάντα μπροστά. Αρωγός σε κάθε προσπάθεια των συναδέλφων που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της δουλειάς μας. Ειδικά σήμερα που το ταξί  έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, απαιτείται από όλους μας συσπείρωση και ενότητα. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

http://www.satataxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...