Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κάμερες στα ΚΤΕΟ…από τον Ιούνιο..!

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, τα Ιδιωτικά και Δημόσια ΚΤΕΟ επιβάλλεται να τοποθετήσουν κάμερες μέχρι τις 30/6/2013 αν και κάτι τέτοιο προβλέπονται να
έχει γίνει ήδη…

Στην νέα απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, κ. Σ. Καλογιάννης, όλα τα Κέντρα επιβάλλεται να τοποθετήσουν κάμερες στις γραμμές ελέγχου των οχημάτων μέχρι και την 30η Ιουνίου 2013.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι βάση… προηγούμενης σχετικής υπουργικής απόφασης, οι συγκεκριμένες κάμερες επιβάλλεται να είχαν τοποθετηθεί στα Δημόσια αλλά και τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ ήδη (έως και 3/1/2013) ενώ η χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τον –κρίσιμο για την οδική ασφάλεια- κλάδο αποτυπώνεται και στα όσα ανακοινώθηκαν αναφορικά με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τους ελέγχους των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση που προαναφέραμε, τα Δημόσια ΚΤΕΟ οφείλουν μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2013 να συνδεθούν μηχανογραφικά με το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα του υπουργείου, προκειμένου να αποστέλλουν καθημερινά τα απαραίτητα στοιχεία ελέγχου, για κάθε όχημα, στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Και αυτή η υποχρέωση έπρεπε να έχει υλοποιηθεί μέχρι 3/1/2013 ωστόσο, το ραντεβού με την… διαφάνεια πήρε νέα παράταση μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Υπενθυμίζουμε πως τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, από ιδρύσεως τους, είναι συνδεδεμένα on-line με τις υπηρεσίες του υπουργείου αν και –σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων του κλάδου- κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με τα στοιχεία που καταφθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

http://www.autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...