Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΦΩΤΟ: Δικαστήριο της Ρώμης μπλοκάρει την Uber Η εταιρία απάντησε ότι «μένει άναυδη»..!

Με ετυμηγορία του δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει την πολυεθνική Uber η οποία προσφέρει υπηρεσίες
ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων μέσω εφαρμογής του διαδικτύου. 

Το δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας αποφάσισε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των εφαρμογών Uber, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η εν λόγω εταιρία απάντησε ότι «μένει άναυδη» και ότι η δικαστική αυτή απόφαση αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε διάταγμα που εξέδωσε η ιταλική κυβέρνηση.
ubnbb6
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολυεθνική Uber και στους Ιταλούς οδηγούς ταξί, οι οποίοι θεωρούν πως τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό που προσφέρονται με την συγκεκριμένη εφαρμογή, θα έπρεπε να υπόκεινται σε σαφείς και δεσμευτικούς κανόνες.
Η πολυεθνική Uber, πάντως, έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει κατά της δικαστικής αυτής απόφασης, διότι «βασίζεται σε έναν νόμο που ψηφίσθηκε πριν 25 χρόνια και δεν επιτρέπει ούτε σε χιλιάδες οδηγούς να εργασθούν, αλλά ούτε και στους πολίτες να μπορούν να έχουν στην διάθεσή τους περισσότερες δυνατές επιλογές».
ubnbb3
Το δικαστήριο της Αιώνιας Πόλης, αιτιολόγησε, μεταξύ των άλλων, την απόφασή του, υπογραμμίζοντας ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων που εργάζονται μέσω της εφαρμογής Uber «δεν εφαρμόζουν τιμές οι οποίες καθορίζονται από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές» και «μπορούν να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές, ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...