Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Τελικά τα αερο-ταξί είναι πιο κοντά απ΄όσο νομίζουμε..!

Είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν στα σχέδια της Uber και μερικών ακόμα εταιρειών σχετικά με τα ιπτάμενα αεροταξί,
συμπεριλαμβανομένων των Airbus και Lilium. Τα πράγματα πάνε λίγο πιο γρήγορα απ’ όσο υπολογίζαμε.

Η Γερμανική Lilium πήρε πρόσφατα μια μεγάλη χρηματοδότηση και αυτό μάλλον απέδωσε καρπούς μια και μερικές μέρες πριν το ηλεκτρικό διθέσιο ιπτάμενο ταξί της, το οποίο ανήκει στην κατηγορία κάθετης προσγείωσης και απογείωσης (VTOL), κατάφερε να πετάξει στη πρώτη πτήση του.

Η πρώτη απογείωση και μικρή πτήση πραγματοποιήθηκε με τηλεχειρισμό και ήταν μη επανδρωμένη. Επόμενος στόχος είναι η πρώτη επανδρωμένη πτήση η οποία προγραμματίζεται για το 2019 ενώ η Lilium παρουσίασε και ένα πενταθέσιο μοντέλο. Το αεροταξί κινείται μέσω 36 ηλεκτροκινητήρων με 12 κινούμενους έλικες και αναμένεται να έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων με ταχύτητα 300 χιλ./ώρα.

Η πρώτη εμπορική εφαρμογή των ιπτάμενων οχημάτων της Lilium αναμένεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η AeroMobil ξεκίνησε τις προ-παραγγελίες

Φαίνεται ότι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση με μια Startup από την Σλοβακία να ανακοινώνει ότι δέχεται προ-παραγγελίες (!) για το ιπτάμενο αυτοκίνητο της το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο εμπορικά το 2020.

Aeromobil

Το όχημα της AeroMobil μπορεί να πετάξει σε λιγότερο από τρία λεπτά, ενώ βρίσκεται στο δρόμο, και είναι υβριδικής τεχνολογίας. Αναμένεται να έχει αυτονομία στο δρόμο γύρω στα 700 χιλ. και στον αέρα κοντά στα 800 χιλ. ενώ μπορεί να φτάσει τα 160 χιλ. στο δρόμο και τα 360 χιλ. στον αέρα.

Η εταιρία πήρε πρόσφατα μια χρηματοδότηση 3 εκατ. δολ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα στην ανάπτυξη του πρωτότυπου. Όπως αναφέρει η AeroMobil έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στα συστήματα ασφάλειας για τους επιβάτες αλλά και για τον κόσμο στο έδαφος μια και το ιπτάμενο όχημα της είναι εξοπλισμένο με αλεξίπτωτο αλλά και αερόσακους πρόσκρουσης με το έδαφος αλλά και στον αέρα.


Η τιμή του οχήματος αναμένεται να ξεκινάει από τα 1,2 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://startupper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...