Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΑΡΘΡΟ - Του Βασίλη Μαραγκάκη Ταμία του ΣΑΤΑ: Κόμμα μοντέλο… το κάνατε εφαλτήριο της Uber..!

Δεν αλλάξαμε εμείς, ως ταξιτζήδες. Άλλαξε η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα. Μας πονάει, μας εκνευρίζει, μας αδικεί αυτή η
κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Όλη αυτή η ιστορία, που προέκυψε με την ξαφνική αγάπη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την Uber πραγματικά με ξεπερνάει. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ούτε αν πρόκειται για προσωπικές απόψεις που εκφράστηκαν σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο. Γνωρίζω όμως πολύ καλά, ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εκτονώσει την κατάσταση. Και το κυριότερο δεν πήρε μία ξεκάθαρη θέση για το παρόν και το μέλλον της Uber στην Ελλάδα. Άφησε να αιωρείται ένα κλίμα αβεβαιότητας, καχυποψίας, έντασης και προβληματισμού, για το τι θα γίνει στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία, καταφέρει να πείσει τον ελληνικό λαό για το πρόγραμμά της και γίνει κυβέρνηση.

Αυτό που ζητήσαμε και ως διοίκηση, αλλά και ως κλάδος, ήταν μία ξεκάθαρη και αιτιολογημένη θέση και για το ταξί και για τις επιβατικές μεταφορές. Και την ζητήσαμε από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, την ημέρα που διαδηλώσαμε έξω από τα γραφεία του κόμματος. Εκείνος απέφυγε να μας συναντήσει και μας παρέπεμψε στον συνεργάτη του και Γραμματέα της παράταξης τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αρνηθήκαμε οποιαδήποτε συνάντηση, με οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της Νέας δημοκρατίας, όχι γιατί υποτιμάμε την θέση και το ρόλο τους, αλλά επειδή κρίναμε, ότι στην παρούσα φάση απαιτούταν μία διευκρίνιση από τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος. Αντ’ αυτού είχαμε ένα δελτίο Τύπου, αργά το απόγευμα, με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, αντιθέτως δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό και πολλαπλασίασε τα ερωτηματικά – που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν – για τις πραγματικές προθέσεις του.

Είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, ότι ο κλάδος μας στο παρελθόν στήριξε και στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Ευνόησε και ευνοήθηκε από τι κόμμα. Όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν αλλάξαμε εμείς, ως ταξιτζήδες. Άλλαξε η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα. Μας πονάει, μας εκνευρίζει, μας αδικεί αυτή η κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η κατάθεση των κομματικών ταυτοτήτων που άρχισε από τη Ρόδο και θα κλιμακωθεί και στη υπόλοιπη Ελλάδα, είναι μόνο η αρχή.

Κανένας ταξιτζής, δεν θα γίνει δεκανίκι σε πολιτικούς που αγνοούν επιδεικτικά τον κλάδο μας, κανένας ταξιτζής δεν θα στηρίξει πολιτικούς που ξεναγούν στα γραφεία του κόμματος τα στελέχη της Uber, κανένας ταξιτζής δεν πρόκειται να τους χαρίσει την περιουσία του, την ζωή του, την αξιοπρέπεια του.

Συνάδελφοι, το λέω όσο πιο ωμά γίνεται. Κινδυνεύουμε. Ο εφιάλτης του Ραγκούση φόρεσε «γαλάζια» και ξανά γύρισε. Μην μας ξεγελάει το ψεύτικο χαμόγελο και το χτύπημα στην πλάτη. Δεν νοιάζονται για μας. Το ταξί μας θέλουν. Τη δουλειά μας θέλουν.

Μην πιαστούμε κορόϊδα. Το παιχνίδι του καλού (Αυγενάκης) και του κακού (Μητσοτάκης) ας το παίξουν με άλλους. Όχι με ταξιτζήδες. Και για να το ξεκαθαρίσουμε …

Αν είναι να τελειώσουμε, ας το κάνουμε όρθιοι στη μάχη, στο δρόμο, στον αγώνα. Όπως μας ταιριάζει και όπως μας αξίζει.

Όχι ως χειροκροτητές και καρπαζοεισπράκτορες των δήμιών μας.

ΠΗΓΗ: http://www.satataxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...