Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία και στα ταμεία..!

Στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου άρχισε χθες η συζήτηση του νομοσχεδίου «Εξωδ
ικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων». Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Προηγουμένως, την Τετάρτη του Πάσχα, θα γίνει η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή….

Δίνει τη δυνατότητα ένταξης όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτου μεγέθους, περιλαμβανομένων και των ατομικών, με συνολικές οφειλές (έως 31/12/16) από 20.000 ευρώ και άνω και να μην έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στους νόμους Κατσέλη, Δένδια ή στον πτωχευτικό κώδικα και να είναι σε λειτουργία.
Παρέχει τη δυνατότητα ένταξης και στις πλέον υπερχρεωμένες επιχειρήσεις υπό τη μοναδική προϋπόθεση ότι καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα σε μια μόνο χρήση κατά την τελευταία τριετία και προβλέπει τη δυνατότητα του οφειλέτη να ρυθμίσει τα χρέη του προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις (διάστημα 10 ετών), με ελάχιστη καταβολή 50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι μικροί πιστωτές, μπορούν να διεκδικήσουν στο ακέραιο το σύνολο των απαιτήσεών τους.
Η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εάν εκδηλώσει ενδιαφέρον το 50% των πιστωτών της επιχείρησης ενώ διευκολύνεται η συμφωνία με τη συναίνεση της πλειοψηφίας (60%) των συμμετεχόντων πιστωτών.
Ο οφειλέτης προστατεύεται με αναστολή από καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του, σαφώς χρονικά προσδιορισμένη, προκειμένου οι συμμετέχοντες να μπορούν απρόσκοπτα να διαπραγματευτούν.
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός έχει σαφή χρονοδιαγράμματα για κάθε βήμα της διαδικασίας και μια επιχείρηση θα μπορεί να εξασφαλίσει λύση ρύθμισης με όλους τους πιστωτές το μίνιμουμ σε 46 ημέρες και μάξιμουμ σε 86 ημέρες.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...