Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

1η ΜΑΗ 2017 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ..!

η ΜΑΗ 2017

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση
στο Άγ. Βενιζέλου 10π.μ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι.

Η νέα συμφωνία που «έκλεισε» η κυβέρνηση με
τους συνεταίρους της σε ΕΕ-ΔΝΤ, φορτώνει νέα βάρη 3,8 δις στις πλάτες μας, τσακίζοντας ξανά αφορολόγητο και συντάξεις. 
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και τα περιβόητα αντίμετρα που διαφημίζει, αφού και αυτά αφορούν νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.
Δίπλα σε αυτά προορίζει και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, αν και εφόσον επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα του 3,5%.
Αυτά έχει το θράσος να βαφτίζει φιλολαϊκή πολιτική για να αποσπάσει την ανοχή μας στη νέα επίθεση.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ.
Η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία, στο τσάκισμα μισθών συντάξεων, κοινωνικών παροχών, άλλα και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων, που εξασφαλίζουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις.
Είναι ανάπτυξη κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν μας χωρά όλους.
 Αυτό «υπενθυμίζει» στην κυβέρνηση και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις πρόσφατες τοποθετήσεις του, που απαιτεί επιτάχυνση των μέτρων, άλλα και περιορισμό του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολούμενων στη χώρα, που τους θεωρεί βαρίδι στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η πολύχρονη κρίση και οι πολιτικές των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν αφήσει βαθιά τις πληγές τους σε χιλιάδες από εμάς.
Χιλιάδες είναι οι καταχρεωμένοι συνάδελφοι, τα λουκέτα, αυτοί που προσπαθούν νύχτα-μέρα να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.
Ίδια αδιέξοδα βιώνουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά.
Μαζί ζούμε τις καθημερινές δυσκολίες, μαζί είμαστε στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής.
Κοινό είναι και το συμφέρον μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του, την ΕΕ.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ
 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για τους ίδιους λόγους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ματώνει καθημερινά τα λαϊκά στρώματα, μπλέκει χωρίς καμιά αναστολή όλο και πιο βαθιά τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Όχι μόνο δεν προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως λέει, σε μια περιοχή που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολεμικές συγκρούσεις και επιχειρήσεις, αντίθετα συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς και τις  επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί η θέση του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτή.
Δε διστάζει να παραχωρεί και να προωθεί την παραπέρα αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και άλλων υποδομών. Βάση στην οποία ελλιμενίστηκαν, αμέσως πριν την επίθεση, τα δυο αμερικάνικα πλοία που σκόρπισαν με τους πυραύλους τους το θάνατο στο Συριακό λαό.
Δε δίστασε να βάλει την υπογραφή της στην πρόσφατη Κοινή Ανακοίνωση της Συνόδου των Χωρών του Νότου, που παρείχε πλήρη κάλυψη στην πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Είναι η ίδια κυβέρνηση:
-Που έφερε με τη δική της υπογραφή τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
-Που δαπανά 4 δις ευρώ (2% του ΑΕΠ) για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, παίρνοντας τα εύσημα από τους συμμάχους- συνεταίρους της
-Που στέλνει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων, να συμμετέχουν  σε επεμβάσεις, και σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής λυκοσυμμαχίας.

Μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στις επιχειρήσεις που εξελίσσονται στην περιοχή μας, διεκδικώντας φυσικά και το ανάλογο μερίδιο από τη λεία.

Η κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα σε ετοιμότητα

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  -Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
   -Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  -Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής
   -Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ!
ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις
με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

στο Άγ. Βενιζέλου  10π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...