Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ισπανία: Οι οδηγοί ταξί ζητούν ισχυρά κυβερνητικά μέτρα κατά της εφαρμογής UBER..!

Μαδρίτη: Ο κλάδος των ταξί ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της εισαγωγής της εφαρμογής UBER στην Ισπανία, της υπηρεσίας που συνδέει τους
χρήστες με μεμονωμένους οδηγούς που δεν είναι επαγγελματίες και παραβιάζουν το σύνολο της νομοθεσίας των μεταφορών. Εθνικές ενώσεις των ταξί στην Ισπανία όπως η FEDETAXI, έχουν ήδη ανακοινώσει διαδηλώσεις στη Μαδρίτη στις 11 Ιουνίου.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα επηρεάζει ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια, οι ισπανικές ενώσεις θα συναντηθούν στα τέλη Μαΐου, με οργανώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, ώστε να συντονίσουν τις σχετικές ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου με δυναμική συγκέντρωση στις Βρυξέλλες κατά της UBER.

Ο πρόεδρος της ένωσης FEDETAXI, Julio Moreno, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο κλάδος των ταξί δεν αποκλείει περαιτέρω διαμαρτυρίες και απεργίες. Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κλάδος των ταξί αναμένεται να κλείσει την πόρτα στην Uber, αναγκάζοντας την επιβολή του νόμου και την επιβολή κυρώσεων σε παράνομες πρακτικές, όπως στο παράδειγμα των Βρυξελλών, όπου οι χρήστες της υπηρεσίας τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι σύλλογοι των ταξί περιμένουν από την κυβέρνηση να μην ενδώσει στην εταιρεία. Οι υπηρεσίες μεταφοράς που προσφέρει η UBER παρέχεται από ιδιωτικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη μεταφορά των επιβατών.

«Εργασία; Δίχως κοινωνική ασφάλιση; Φορολογία; Δίχως φόρο ή παρακράτηση, δίχως να συμβάλλουν στον κρατικό κορβανά; Αυτό είναι σαφώς μια υπόγεια οικονομική δραστηριότητα, με την οποία μπορεί οι άνθρωποι που θα έχουν αυτή τη δραστηριότητα να αξιώνουν ακόμη και επίδομα ανεργίας, χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρχές. Δεν θα υπάρχουν ούτε εγγυήσεις για την κάλυψη των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος» προειδοποιούν από τον κλάδο των ταξί.


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...