Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΑ Ταξί Ηρακλείου καταδικάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον ΟΑΕΕ..!

Ψήφισμα εξέφδωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησε.
Σύμφωνα με το ψήφισμα:

Η Γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/4/2014, εκφράζει τη κατηγορηματική της αντίθεση στη πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ που μας εξοντώνει μαζικά και οδηγεί την πλειοψηφία των συναδέλφων στην απόγνωση, χρεωμένους και ανυπεράσπιστους απέναντι στην Εφορία, στον ΟΑΕΕ, στην πτώση του τζίρου και στις συνέπειες των νόμων της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του ΤΑΞΙ, που παραδίδουν το καλύτερο κομμάτι του μεταφορικού μας έργου στις μεγάλες εταιρείες, τα ξενοδοχεία, τις εταιρείες ενοικιάσεων, το ΣΕΤΕ και τα μονοπώλια, εκτοπίζοντας το σύνολο των συναδέλφων από το επάγγελμα του ΤΑΞΙ και οδηγώντας μας στην ανεργία.
Καταδικάζουμε την έξω από κάθε λογική τακτική εξοντωτικής φορολόγησης που μας στέλνει κυριολεκτικά στα πρόθυρα χρεοκοπίας όταν ταυτόχρονα ο τζίρος μας έχει εξανεμιστεί, και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε υπερχρεωμένοι σε τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ.
Καταδικάζουμε τις άγριες περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια που έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια ανασφάλιστους, που μετατρέπουν αυτά τα κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα.
Με απόφαση της σημερινής Γενικής μας Συνέλευσης απαιτούμε:
· Κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και καθολική
· Κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ από το κρατικό προϋπολογισμό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να μη καταρρεύσει ο ΟΑΕΕ – κάλυψη στα 2/3 των εξόδων από το κρατικό προϋπολογισμό)
· Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών ~50δις € και τιμωρία των υπεύθυνων κυβερνήσεων και πολιτικών που τα διαχειρίστηκαν.
· Άμεση αναπλήρωση, όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα» και την ανακεφαλαιοποίηση
· Η κατάταξη στην ασφαλιστική κλάση, να γίνεται με έγκριση του ασφαλισμένου. Όχι στην υποχρεωτική αλλαγή κλάσης.
· Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους με κατάργηση των εισφορών της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
· Επίδομα ανεργίας απευθείας από το κράτος σε όσους έκλεισαν, χωρίς προϋποθέσεις.
· Επιστροφή και συμψηφισμός των χρημάτων που προεισπράχτηκαν για επιδότηση και περίθαλψη ανέργων, με τις ασφαλιστικές εισφορές.
· Μείωση 50% των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη.
· Να παγώσουν και να πάρουν πίσω τις ειδοποιήσεις για κατασχετήρια σε συναδέλφους που έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ και αποδεδειγμένα αδυνατούν να τις καλύψουν για όσο διαρκεί η κρίση.
· Να παγώσει ο ανατοκισμός του χρέους προς τον ΟΑΕΕ, και με προαπαιτούμενα τα παραπάνω αιτήματα να γίνει άτοκη ρύθμιση σε βάθος χρόνου 8ετίας όπου και με τη σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων στο παλιό χρέος και στις νέες εισφορές των συναδέλφων.
· Κατάργηση του φόρου 26% από το πρώτο ευρώ και των νέων φορολογικών νόμων
· Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
· Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
· Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
· Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως την μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος. Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και περαίωσης.
· Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
· Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους για τους συναδέλφους που χρωστάνε, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
· Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
· Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών εφόσον πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.
· Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους ταξιτζήδες για την συμμετοχή τους στις απεργίες.
· Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης.
· Ζητάμε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατικών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ Ηρακλείου να αναπτύξει το επόμενο διάστημα αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους νόμους και τις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν το επάγγελμα του ΤΑΞΙ, καθώς και η ομοσπονδία των ΤΑΞΙ (Π.Ο.Ε.Ι.Α.ΤΑ) να αλλάξει τη τακτική του «καθησυχασμού» των συναδέλφων απέναντι στη απελευθέρωση του επαγγέλματος μας.
Το επόμενο διάστημα θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε συμμαχίες με άλλους επαγγελματικούς κλάδους αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, εμπόρων αλλά και εργαζομένων για κοινό αγώνα επίλυσης των προβλημάτων που καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία, όπως το φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Το παρόν ψήφισμα, να αποσταλεί με ευθύνη του προεδρείου του Σωματείου, για δημοσίευση στα μέσα επικοινωνίας (ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, ηλεκτρονικά μέσα) καθώς και να κοινοποιηθεί προς τις Ομοσπονδίες στις οποίες υπάγεται ο σύλλογος (ΠΟΕΙΑΤΑ, ΟΕΒΕΝΗ) καθώς και στα σωματεία ΤΑΞΙ του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...