Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Άρθρο του Βασίλη Μαραγκάκη, ταμία του ΣΑΤΑ: Κανένα ανασφάλιστο ταξί στους δρόμους, μην παίζουμε με τη φωτιά..!

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά ανασφάλιστων ταξί. Μετά από ελέγχους που έγιναν από τις υπηρεσίες της Τροχαίας συνάδελφοι βρέθηκαν σε πολύ
δύσκολη θέση αφού οι ποινές που προβλέπει ο νόμος είναι αυστηρές.
Στην περίπτωση που ανασφάλιστο αυτοκίνητο εντοπιστεί από την τροχαία να κυκλοφορεί χωρίς ασφάλιση οι κυρώσεις είναι:
A. Διοικητικές κυρώσεις
Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες.
Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, €500.
Ποινικές κυρώσεις
Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και Χρηματική ποινή μέχρι €3.000.
Οι προβλεπόμενες  κυρώσεις για αφαίρεση  των πινακίδων για το χρονικό διάστημα των δύο ετών  και της άδειας κυκλοφορίας σε περίπτωση ατυχήματος  οδηγούν σε οικονομική καταστροφή  τον επαγγελματία. Γι αυτό το λόγο ζητήσαμε από το υπουργείο  την τροποποίηση του νόμου και να επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500,00 ευρώ  και επιτόπου αφαίρεση  πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας. 
Με το αποδεικτικό  πληρωμής του προστίμου  των 500.00 ευρώ και την προσκόμιση ασφαλιστηρίου συμβολαίου    να αποδίδονται τα αφαιρεθέντα  στοιχεία.
Συνάδελφοι, μην παίζουμε με τη φωτιά. Καταλαβαίνω την οικονομική αδυναμία, αλλά ανασφάλιστο αυτοκίνητο στο δρόμο αποτελεί τεράστιο κίνδυνο.
Στηρίζουμε ταξιτζήδες και φίλους του κλάδου
Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου   πολλοί συνάδελφοι διεκδικούν μια θέση στα δημοτικά συμβούλια της πόλης τους. Πρέπει να τους στηρίξουμε όλοι για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων. Επίσης, όσοι υποψήφιοι έχουν βοηθήσει στο παρελθόν τον κλάδο μας αξίζουν τη στήριξή μας ανεξάρτητα με ποια παράταξη κατεβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...