Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Συνάντηση Λάζαρου Νάτση με το Σωματείο Ταξί..!

Προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο έθεσε υπόψη του υποψηφίου δημάρχουΛάζαρου Νάτση το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ιωαννίνων με
επικεφαλής τον πρόεδρο του Μιχάλη Ψήνα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» και σε αυτή μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζιόβας.
Η κίνηση στους δρόμους του κέντρου της πόλης, οι πεζοδρομήσεις και η μείωση της δουλειάς των ταξί, αλλά και η τουριστική ανάπτυξη που θα βοηθήσει και αυτόν τον κλάδο ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν επί μακρόν ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Οι ιδιοκτήτες ταξί έθεσαν θέμα εισόδου στους πεζόδρομους σε περιπτώσεις που χρειάζεται να αποβιβάσουν ή να παραλάβουν ασθενείς  οι οποίοι επισκέπτονται γιατρούς ή ηλικιωμένους. Το δημοτικό συμβούλιο έχει ψηφίσει Κανονιστική απόφαση για την λειτουργία και χρήση των πεζοδρόμων που ολοκληρώθηκαν και όσων θα γίνουν το επόμενο διάστημα και ο Λ. Νάτσης μίλησε για σωστή χρήση και όχι κατάχρηση της δυνατότητας εισόδου των ταξί και σημείωσε ότι μπορούν να ρυθμιστούν τέτοια ζητήματα, δεν είναι όλα αρνητικά.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι με τους νέους δρόμους που σχεδιάζονται (σύνδεση Κενάν Μεσαρέ με την παράκαμψη, λεωφόρος Νιάρχου κ.α) η ίδρυση κι άλλων περιφερειακών πάρκινγκ και,  ενδεχόμενα, η απαγόρευση στάθμευσης στο κέντρο θα δώσει «ανάσες» στο κυκλοφοριακό και δουλειά στα ταξί για όσους θα αφήνουν τα αυτοκίνητα εκτός για να κινηθούν προς το κέντρο.
Στη συνάντηση, που διήρκησε αρκετή ώρα, τέθηκε και ο στόχος για  αύξηση της τουριστικής κίνησης και μέσω του αεροδρομίου της πόλης που πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης, με τον υποψήφιο δήμαρχο να επισημαίνει ότι με την κατασκευή της Ιόνιας και το δρόμο Άκτιο-Πρέβεζα-Φιλιππιάδα  το αεροδρόμιο του Ακτίου θα εξυπηρετεί τουριστικά και τα Γιάννινα, μαζί με το υπάρχον βέβαια, αφού θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος μετάβασης από και προς τα Γιάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...