Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τι περιμένει τους φορολογουμένους μέχρι τον Ιούνιο..!

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων, οι οποίοι αν χάσουν προθεσμίες θα τους επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα...... 

Δείτε αναλυτικά προθεσμίες: 


Ε9
Ηκατάθεση της δήλωσης Ε9 για τις μεταβολές του 2013 λήγει το Μαίο. Με βάση τα στοιχεία που θα έχει στη διάθεση της η ΓΓΠΣ μέχρι 30/05/2014, την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 01/06/2014, θα ξεκινήσει την εκκαθάριση και την αποστολή σημειωμάτων πληρωμής του νέου φόρου ΕΝΦΙΑ όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν.4223/2013. Με βάση το σχεδιασμό της ΓΓΠΣ και της ΓΓΔΕ, δεν θα περιμένουμε κάποιο χαρτί πληρωμής από το ταχυδρομείο, αλλά θα μας αποσταλεί μέσω e-mail ή μέσω του λογαριασμού μας στο Taxis η ειδοποίηση, την οποία θα πρέπει να εκτυπώσουμε και να πάμε στην Τράπεζα για πληρωμή.
Οι υπόχρεοι για κατάθεση δήλωσης Ε9, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1052/2014 είναι όσοι:
   (α) έχουν τακτοποιήσει ημι-υπαίθριους χώρους και αυθαίρετα μέσα στο 2013 ή παλαιότερα και δεν τα έχουν δηλώσει σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9
   (β) έχουν να διορθώσουν τα τετραγωνικά κάποιου ακινήτου ώστε να συμφωνεί το Ε9 με τη ΔΕΗ και το κτηματολόγιο
   (γ) θέλουν να διορθώσουν λάθη σε ακίνητα ώστε να μην έρθει αντιμέτωποι με επανεκκαθαρίσεις στο φόρο ΕΝΦΙΑ
   (δ) όσοι έχουν κοινόχρηστες πισίνες ή χώρους στάθμευσης στην πολυκατοικία που κατοικούν
   (ε) όσοι έχουν κάποια χρησικτησία σε ακίνητο του δημοσίου
   (στ) οι κάτοχοι ακινήτων που ανήκων στην ΕΤΑΔ ΑΕ
   (ζ) οι ΟΤΑ για τα δεσμευμένα υπέρ αυτών ακίνητα
Μέχρι 30 Ιουνίου ια τις φορολογικές δηλώσεις
Η καταληκτική ημερομηνία όλων των δηλώσεων φυσικών προσώπων είναι στις 30 Ιουνίου 2014. Τα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα στο λογαριασμό μας στο Taxis και από εκεί θα πρέπει να εκτυπωθούν και να δούμε τις δόσεις του φόρου. Ο φόρος εισοδήματος το 2014 θα πληρωθεί σε τρεις, δίμηνες δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Ε1
Σημαντικά στοιχεία στον υπολογισμό του φόρου είναι οι δαπάνες διαβίωσης, καθώς και  τα ποσά στους προσυμπληρωμένους κωδικούς ώστε να έχετε χρόνο να διορθώσετε λάθη, ή να δείτε τι προβλέπεται για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.
 Σημειώνεται ότι παράταση για τα τέλη Ιουλίου πήρε η προθεσμία της τριμηνιαίας φέτος, μηνιαίας από το 2015, υποχρέωσης αποστολής καταστάσεων τιμολογίων πελατών και προμηθευτών, για το 1ο τρίμηνο του 2014. Η υποχρέωση αυτή βαρύνει ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες.
Επιπλέον υποχρέωση είναι οι συγκεντρωτικές δηλώσεις για πελάτες και προμηθευτές του 2013 και  έχει παραταθεί  έως τις 10 Οκτωβρίου για όλους τους υπόχρεους.

ΠΗΓΗ: http://www.moneypro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...