Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Οδηγός ταξί στο Αμβούργο πληρώθηκε με το καινούριο χαρτονόμισμα των 10€ πέντε μήνες προτού το βγάλουν στην κυκλοφορία..!

Σχεδόν πέντε μήνες μπροστά... βρισκόταν ένας οδηγός ταξί την Τετάρτη στο Αμβούργο, όταν ο επιβάτης που μόλις είχε μεταφέρει, τον πλήρωσε με δύο περίεργα χαρτονομίσματα
των 10€.

Τα χαρτονομίσματα που έμοιαζαν με τα καινούρια των 5€, ήταν περίεργα αλλά γνήσια και ο πελάτης τον διαβεβαίωσε πως ήταν τα χαρτονομίσματα της νέας σειράς. Είχε δίκιο, με τη λεπτομέρεια ότι ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει...

Ο οδηγός του ταξί πείστηκε και πήρε τα χαρτονομίσματα επειδή ήταν τόσο διαφορετικά από τα κανονικά χαρτονισμάτα των 10€ που θεώρησε αδύνατο να ήταν πλαστά (θα ήθελε πολύ θάρρος από πλευράς πλαστογράφου).

Είχε δίκιο που πίστεψε τον επιβάτη ότι ήταν τα καινούρια χαρτονομίσματα, όμως το πρόβλημα προέκυψε όταν πήγε στην τράπεζα. Εκεί oι υπάλληλοι τα αναγνώρισαν μεν ως αυθεντικά, αλλά προς έκπληξή του τον ενημέρωσαν ότι τα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν μετά τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) έδωσε την εξήγηση για το πώς βρέθηκαν στα χέρια του επιβάτη με επίσημη απάντηση της στο Spiegel. Τα χαρτονομίσματα ήταν κλεμμένα από ιδιωτική εταιρεία που κατασκευάζει και ενημερώνει μηχανήματα που κάνουν έλεγχο γνησιότητας. Η Bundesbank δίνει ως «δάνειο» τα νέα χαρτονομίσματα σε τέτοιες εταιρείες αρκετούς μήνες νωρίτερα, ώστε να έχουν επικαιροποιήσει εγκαίρως τα συστήματα τους. Από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας είχαν κλαπεί 700 τέτοια χαρτονομίσματα.

Οι δράστες έχουν ήδη εντοπιστεί όμως μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο 89 τέτοια χαρτονομίσματα.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...