Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο οραματιστής εκατομμυριούχος που φέρνει το GPS και τον κλιματισμό στα ταξί της Ινδίας Πηγή: Ο οραματιστής εκατομμυριούχος που φέρνει το GPS και τον κλιματισμό στα ταξί της Ινδίας..!

Ο Neeraj Gupta είναι ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο των αστικών μεταφορών στους χαοτικούς δρόμους της Ινδίας, όπου σήμα κατατεθέν εδώ και χρόνια
είναι τα ξεχαρβαλωμένα μαυροκίτρινα ταξί και τα καροτσάκια που οδηγούν οι κούληδες. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας  ραδιοταξί στη χώρα, της Meru Cabs και επιθυμεί να αλλάξει αυτή την εικόνα.
“Οι Ινδοί είναι άνθρωποι που ξέρουν από επιχειρήσεις και λατρεύουν να κάνουν τις ιδέες τους πράξη”, αναφέρει ο  Gupta, και συμπληρώνει: “Είναι διατεθειμένοι να κάνουν παραπάνω προσπάθεια ώστε να υλοποιήσουν το όνειρό τους. Και τώρα, υπάρχουν ευκαιρίες  γιατί οι εταιρείες είναι έτοιμες να σε υποστηρίξουν και να σε χρηματοδοτήσουν με επιχειρηματικά και ιδιωτικά κεφάλαια”.   
Ο ίδιος ξεκίνησε την εταιρεία του στο Μουμπάι το 2007 με στόλο μόλις 45 ταξί και σήμερα έχει φτάσει αισίως τα 7.000 ταξί. Το πρώτο [πιχειρηματικό του βήμα όμως το έκανε τοι 1998 με “μαγιά” ένα μικροδάνειο που πήρε από τη γυναίκα του.
Ο “βασιλιάς των ταξί” όπως είναι γνωστός, δεν έχει σκοπό να σταματήσει σε αυτό.
"Τώρα θέλουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε όσο το δυνατό περισσότερες πόλεις της Ινδίας. Στη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, θέλουμε να πάμε σε άλλες 4-6 πόλεις”, λέει ο Gupta, μιλώντας στο CNBC. “Στην πραγματικότητα, έχουμε προσλάβει κάποιον για να εκτιμήσει  αν μπορούμε να βγούμε και στη διεθνή αγορά”.
Ο Gupta, απόφοιτος του τμήματος Εμπορίου του Πανεπιστημίου του Μουμπάι, είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας πρώτης γενιάς και η ιδέα του είναι να λανσάρει έναν στόλο μοντέρνων, κλιματιζόμενων ταξί εφοδιασμένων με GPS, τεχνολογικών επιτευγμάτων που είναι πρωτόγνωρα για την Ινδία.
Άγνωστος παραμένει ο κύκλος εργασιών της Meru Cabs, ωστόσο λέγεται ότι ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ρουπίες.


ΠΗΓΗ: http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...