Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πόσα προβλήματα θα γράψει το κοντέρ;

«Ανθρώποι με καλή καρδιά, και πάντα μερακλήδες, που ξέρουνε πως να γλεντούν, είναι οι ταξιτζήδες». Αυτοί οι στίχοι από τη μαντινάδα του Νίκου Βεζυράκη, περιγράφει τη φωτεινή πλευρά του επαγγέλματος του οδηγού ταξί. Στην πραγματικότητα η ευθυμία των ταξιτζήδων δοκιμάζεται καθημερινά πολυπλεύρως. Οι συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους, η έκθεσή τους στον κίνδυνο της εγκληματικότητας, η αγωνία για το επαγγελματικό τους αύριο, λόγω των συνεχώς μειούμενων εσόδων τους, δίνουν μια εικόνα των προβλημάτων που εντόπισε η «ΠτΚ» από το επιτόπιο ρεπορτάζ της.

ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Οι κίνδυνοι από την πολύωρη έκθεση στους δρόμους και στο τιμόνι ήταν πάντοτε υπαρκτοί. Πέρα από τις λακκούβες, τα χαλασμένα φανάρια και το άναρχο παρκάρισμα σε κεντρικούς και συνοικιακούς δρόμους που δυσκολεύουν τη δουλειά τους, οι οδηγοί ταξί έχουν να αντιμετωπίσουν και περιστατικά εγκληματικότητας, που φαίνεται να έχουν ενταθεί λόγω κρίσης.
Οι απειλές για τη ζωή τους, ακόμα και για λίγα ευρώ ή για μια δωρεάν μετακίνηση, αναγκάζουν πολλούς οδηγούς να τραβούν χειρόφρενο μετά τις 10 το βράδυ. Περιστατικά ληστειών, κλοπών...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΙΟΛΟΓΟΥ ( Πλήρες ρεπορτάζ "ΠτΚ" )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...