Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Άρθρο του Κώστα Δήμου, Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α :Για να έχει επιτυχία οποιαδήποτε αντίδραση στο ζήτημα του ΟΑΕΕ απαιτείται ενότητα, σε όποια απόφαση πάρει ο κλάδος..!

Η υπεύθυνη και σοβαρή στάση που τηρεί το προεδρείο της Ομοσπονδίας σε όλα τα ζητήματα του κλάδου είναι διαχρονική και αταλάντευτη. Με οδηγό την λογική, την
επιχειρηματολογία και την εμπειρία του τι μπορούμε με διάλογο να πετύχουμε, αντιμετωπίσαμε σωρεία προβλημάτων , νομοθετικές παρεμβάσεις ανταγωνιστών μας, καταφέρνοντας –σε θεσμικό επίπεδο- να κρατήσουμε όρθιο και ζωντανό το επάγγελμά μας. 
Παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, παρά την ανέχεια του απλού πολίτη που αποτελούσε πάντα την βάση του επιβατικού μας κοινού, παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας που έχουμε, εμείς ως κλάδος είμαστε ακόμα ζωντανοί έστω και οικονομικά τραυματισμένοι.
Δεν αξιώσαμε ποτέ το δαφνοστέφανο του νικητή ούτε οικειοποιηθήκαμε το αλάθητο του Πάπα. Είμαστε συνδικαλιστές, όχι νομοθέτες ούτε πολιτικοί. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του κλάδου μας, που μας εμπιστεύτηκε την εκπροσώπησή του.  Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να ασκούμε πολιτική και να καθορίζουμε εμείς ποιο νομοσχέδιο θα ψηφισθεί. Δεν θα είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα.
Μετά την ψήφιση των τελευταίων  μνημονικών  υποχρεώσεων της χώρας  ( όπου στο παρά 5 κρατηθήκαμε όρθιοι)  το βάρος της ομοσπονδίας  στρέφεται στο καυτό ζήτημα που είναι οι υποχρεώσεις προς τον ΟΑΕΕ και στα χρέη που συσσωρεύονται από την αδυναμία μας να πληρώσουμε .
Τηρήσαμε όλους τους κανόνες του ειλικρινούς διαλόγου με την κυβέρνηση. Ήμασταν ξεκάθαροι και σαφέστατοι από την αρχή. Οι διακανονισμοί και οι ρυθμίσεις που έγιναν   δεν  είναι εφαρμόσιμες γιατί κανένας δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ποτέ δεν είδαμε ως λύση τους διακανονισμούς που επέλεξε η διοίκηση του Οργανισμού και δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Αντίθετα, παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και καταθέσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο με προτάσεις που αν το υπουργείο τις  υιοθετήσει  θα βγούμε από το αδιέξοδο. Η κωλυσιεργία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός σχεδίου που θα οδηγήσει σε  λύση του προβλήματος παρατείνει την αγωνία   μεγαλώνει τον εκνευρισμό και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων  μας.
Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή  και κρατάμε την ψυχραιμία μας μέσα από την κριτική και τις διαμαρτυρίες στελεχών η συναδέλφων.  Αρκετοί μας επικρίνουν ,  τι κάνετε και μεις  λέμε ψυχραιμία και υπομονή. Η χώρα μας φαίνεται, ότι υπάρχει  ακόμη.
Μια  απόφαση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας  μέσα από απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι μια απόφαση που πρέπει να  παρθεί  και να υποστηριχθεί από όλο τον κλάδο.  Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Πέρα από τις όποιες διαφωνίες ή αντιπαραθέσεις υπάρχουν μεταξύ των στελεχών,  δεν παύει να ισχύει το ρητό ΄΄η ισχύς εν τη ενώσει ΄΄.  Η επιτυχία ή η αποτυχία του όποιου εγχειρήματος εξαρτάται μόνο από τις δικές μας προθέσεις, τις δικές μας αντοχές και τη δική μας πίστη.
Ο διχασμός,  σε μια μάχη που απαιτεί ομοψυχία και ενότητα είναι καταστροφικός και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούμε.
Με υπομονή και επιμονή προσπαθούμε να πετύχουμε την όποια εξέλιξη στο πρόβλημα  που έχει βάλει σε περιπέτειες όλους μας  και βρισκόμαστε χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και με τα χρέη να συσσωρεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...