Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ..!

Προς Ολα τα σωματεία Αθήνα 25/4/14 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

 Η επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία σε όλα τα Σωματεία και αφορά το θέμα του
ΟΑΕΕ, προφανώς παρερμηνεύτηκε από κάποιους συναδέλφους. 

 Με αυτή την επιστολή δεν δεσμεύουμε κανέναν. Μετράμε απλώς τις δυνάμεις μας για την πιθανότητα μιας μαζικής κινητοποίησης. 

Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε ως Ομοσπονδία να πάμε σε μια κινητοποίηση στην οποία δεν θα ακολουθήσει όλος ο κλάδος. Δεν θέλουμε και δεν υπάρχει λόγος να πειραματιστούμε. Αυτό που πετύχαμε με τον αγώνα μας το 2011 δεν πρέπει να το χαραμίσουμε για κανένα λόγο. 

Είναι το μεγάλο όπλο του κλάδου μας που το δημιουργήσαμε όλοι μαζί. Εκείνες οι επικές κινητοποιήσεις δεν είχαν οδηγό ούτε τα κόμματα, ούτε τα μικροσυμφέροντα, ούτε τις ιδεολογίες του καθενός από εμάς. Είχαν αφετηρία το ένστικτο της επιβίωσης. Η υπεραξία της επιτυχίας μας το 2011 εξαργυρώνεται κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις μας με τα Υπουργεία και τις υπηρεσίες τους. Δεκάδες διατάξεις, εγκύκλιοι, νόμοι εκδόθηκαν την τελευταία τριετία. 

 Οι λαϊκίστικες απόψεις να στοιχηθούμε πίσω από την ΓΕΣΕΒΕ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα μας αποδυναμώνει, δε μας βοηθά. Δεν είμαστε επιχειρηματίες, ούτε έμποροι, είμαστε αυτοαπασχολούμενοι. Και με αυτή την ιδιότητα του φυσικού προσώπου και όχι του επιχειρηματία, προσπαθούμε να πετύχουμε την αποπληρωμή των οφειλών σε 100 δόσεις. 

 Ας μην καταφεύγουμε λοιπόν σε προτάσεις απελπισίας και ας μην παρασυρθούμε από φωνές που δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο. Συμπερασματικά, αν δεν μπορούμε να κινητοποιηθούμε με τον τρόπο που το κάναμε το 2011, τότε αφήστε την Ομοσπονδία να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα, με την απειλή της επανάληψης των απεργιών του 2011 ως όπλο του κλάδου, ο οποίος δεν κάνει απεργίες της πλάκας. 

ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ. 

 Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο: ή πάμε μαζικά σε έναν αγώνα δίχως γυρισμό με όποιο κόστος, ή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με στόχο να πετύχουμε μέσα από διάλογο με τον Οργανισμό και το Υπουργείο μια ουσιαστική λύση στο θέμα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. 

 Αυτή είναι η ουσία της επιστολής και αυτό ζητήσαμε από τα μέλη μας: να καταθέσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους. Το γεγονός ότι ζητήσαμε – προτείνουμε Γενική Συνέλευση στοχεύει μόνο στη διασφάλιση μιας πρότασης με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία. 

 Αφού λοιπόν έχουμε τις θέσεις όλων, το Δ.Σ. της ΠΟΕΙΑΤΑ θα αποφασίσει για το χειρισμό που θα ακολουθήσουμε. 

 Για το Δ.Σ. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ 


Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΗΓΗ:http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...