Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ: Δελτίο Τύπου 2/4/2014..!

Στην αφαίρεση του άρθρου 9  με το οποίο νομιμοποιούνταν η υποκλοπή μεταφορικού έργου από τουριστικά γραφεία και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων προχώρησε το

υπουργείο Ανάπτυξης στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή. 

Η ρύθμιση  περιλαμβανόταν στο αρχικό κείμενο που δόθηκε στα κόμματα και αφαιρέθηκε εν τέλει, μετά τις άμεσες αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. . 

Το εν λόγω άρθρο,  όριζε ότι το μεταφορικό έργο της παραγράφου 1 του Ν. 711/1977 για τα τουριστικά λεωφορεία
(μεταξύ άλλων, η μεταφορά από και προς αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς και συνοριακούς σταθμούς, έργο δηλαδή που καλύπτεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τα ταξί) "διενεργείται και με επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα από επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων, γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εταιρειών και συνεταιρισμών Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων που έχουν συσταθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3109/2003 (Α' 38) και το άρθρο 87 του Ν. 4070/2012 (Α' 82) 66 υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της υποπαραγράφου Η2 του Ν. 4093/2012 και της κατ' εξουσιοδότηση αυτής νομοθεσίας». 

Με το νέο νόμο ορίζεται  η κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των 1500 κ. εκ. στα οχήματα που θα ενοικιάζονται με οδηγό, καθώς και η μείωση της ελάχιστη διάρκειας μίσθωσης από 12 ώρες που είναι σήμερα σε 6. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. 

Έγκαιρα και κυρίως αποτελεσματικά αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση προστατεύοντας τα συμφέροντα του κλάδου. Όσοι έχουν επενδύσει στην αποτυχία της Ομοσπονδίας θα πρέπει να περιμένουν άλλες ευκαιρίες. Μέχρι τότε μπορούν να στηρίζουν την συνδικαλιστική τους υπόσταση σε αντιλυμπεροπουλικό παραλήρημα.

Θα το αντέξουμε…

ΠΗΓΗ:http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...