Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κύπρος: Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών στα εγκαίνια του οικήματος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας..!

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος απηύθυνε σήμερα τον ακόλουθο χαιρετισμό στα εγκαίνια του οικήματος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και
Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, στη Λευκωσία.

“Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχτηκα την ευγενική σας πρόσκληση και βρίσκομαι σήμερα εδώ για να τελέσουμε σήμερα τα εγκαίνια του οικήματος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας.

Με ικανοποιεί ιδιαίτερα όταν παρακολουθώ οργανωμένους, επαγγελματικούς φορείς να συνεχίζουν να πορεύονται ανοδικά, ειδικά, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύει σήμερα η πατρίδα μας.

Σε μια σύγχρονη και διαρκώς αναπτυσσόμενη κοινωνία όπου οι εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών δημιουργούν ισχυρό ανταγωνισμό και απαιτούν συνάμα υψηλό επαγγελματισμό, το ταξί συνεχίζει να διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Κι αυτό γιατί, οι υπηρεσίες ταξί εξυπηρετούν άμεσα τις μετακινήσεις μεγάλου αριθμού επιβατών, τόσο συμπατριωτών μας όσο και ξένων.

Κυρίως όμως, το ταξί είναι το μέσο που αντικατοπτρίζει τη φιλοξενία και τον πολιτισμό της χώρας μας – της κάθε χώρας - που αποτελεί τουριστικό και επαγγελματικό προορισμό για πολλούς ξένους.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι, η υπηρεσία ταξί στην Κύπρο βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα, με τα οχήματα που χρησιμοποιούνται ως ταξί να βρίσκονται κατά κανόνα σε πολύ καλή κατάσταση.

Ακόμα και στις πιο δύσκολες δοκιμασίες που πέρασε και περνά η πατρίδα μας, η υπηρεσία ταξί συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει στην ευημερία του τόπου και της οικονομίας και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της πατρίδας μας.

Μέλημα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων είναι η διαρκής αναβάθμιση της υπηρεσίας ταξί και ιδιαίτερα του επιπέδου του επαγγέλματος του οδηγού αφού οι απαιτήσεις και η ανάγκη για ποιότητα και αποτελεσματικότητα στις μεταφορές διαρκώς αυξάνεται.

Θέλω να πιστεύω ότι, τόσον ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας συμμερίζονται τις απόψεις μου. Και το πιστεύω, αφού κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι οι ίδιοι εργάζονται για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στο επιβατικό κοινό καθώς και για την αναβάθμιση του επαγγέλματος του οδηγού ταξί. Η συνεισφορά του Συνδέσμου αυτού είναι και ουσιαστική και σημαντική και προσδοκώ ότι μέσα από την καλή συνεργασία που έχουμε θα μπορέσουμε σταδιακά να επιλύσουμε πολλά από τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις στην παρουσία μου και έχουν συζητηθεί τα προβλήματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο. Στα πλαίσια αυτά, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και τον ίδιο το Σύνδεσμο για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον Σύνδεσμο, όπως η πάταξη της παρανομίας, ο καθορισμός κριτηρίων για τους χώρους στάθμευσης των ταξί, ο πλεονασμός των αδειών οδικής χρήσης ταξί και γενικά η ανάδειξη του γοήτρου του οδηγού ταξί.

Απαιτείται λοιπόν από όλους σκληρή δουλειά, διάλογος και στενή συνεργασία. Τόσο το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων όσο και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών είναι στο πλευρό των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιβίωση και ανάπτυξη του κλάδου. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο κτίσιμο μιας νέας κουλτούρας στον επαγγελματικό κλάδο των ταξί.

Προτού τελειώσω, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον Πρόεδρο όσο και όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας για την προσφορά τους στο επιβατικό κοινό και ταυτόχρονα να τους ευχαριστήσω για τη συνεχή συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των επιβατικών μεταφορών.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια του οικήματός σας και εύχομαι υγεία προσωπική και οικογενειακή και κάθε επιτυχία στο έργο και στις ευγενικές δραστηριότητες του Συνδέσμου σας”.

ΠΗΓΗΗ:
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...