Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΠΝΟΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ..!

ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Ανεξάρτητη Πανελλαδική Παράταξη
Ε.Δ.Χ. Ταξί

Θεσσαλονίκη 01/10/2013
Προς
Περιφ. Συμβούλιο
Αν. Μακεδονίας – Θράκης



Κοιν.: Προεδρείο ΠΟΕΙΑΤΑ

Με ημερομηνία 14/08 λάβαμε μια επιστολή σας με την οποία ρωτάτε το προεδρείο και τις παρατάξεις για ορισμένα θέματα με αφορμή το σχέδιο νόμου που ήδη είναι νόμος. Ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ στα πλαίσια των καταστατικών μας υποχρεώσεων σε συνδυασμό και με τις αρχές της παράταξης μας οφείλουμε να σας απαντήσουμε και αυτό να το γνωστοποιήσουμε στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας.

1. Για το θέμα σας παραπέμπουμε στην επιστολή μας προς τον Πρόεδρο με ημερομηνία 24/07 προγενέστερη της δικής σας για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για την μεθοδολογία.

2. Για το θέμα έχουμε εκφράσει την θέση μας σε ανοιχτή επιστολή στις 13/09/2013 και 24/07/2013 σε επιστολή προς το προεδρείο λίγες μέρες μετά το Δ.Σ. (17/07).

3. Η αύξηση του ορίου ηλικίας είναι καθαρά προαιρετική. Να ληφθεί υπόψιν ότι συνταξιοδοτείσαι πλέον στα 67 έτη εάν δεν έχεις τις ανάλογες προϋποθέσεις στα 60.

Αυτό έγινε όπως είχε προηγηθεί και η προηγούμενη σχετική ρύθμιση με προαιρετικότητα από 65 στα 67 μετά από γνωμοδότηση της ΔΥΕ.

Για εμάς δεν είναι το ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ και έγινε και τις δύο φορές μετά από αιτήματα συναδέλφων.

4. Δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα στο Δ.Σ. ούτε απορρέει από πουθενά.

5. Είμαστε υπέρ της επαναφοράς του άρθρου 6 του Ν.3109 διότι αυτά τα νομικά σχήματα είχαν απορριφθεί με τον Ν.4070 που προβλέπει κάθε άλλη νομική μορφή. Εξάλλου αυτό ήταν απόφαση του κλαδικού του 2012 μετά από εισηγήσεις του Π.Σ. της ίδιας περιόδου.

6. Αντίστοιχο ερώτημα έχουμε θέσει παραμονές ψήφισης του 4070 και συγκεκριμένα ζητήσαμε τα κριτήρια βάση των οποίων θα αποφασίζει ο Περιφερειάρχης τον επιμερισμό (επιστολή 09/05/2012).

7. Για το επικόμιστρο έχουμε τελευταία τοποθετηθεί ότι πρέπει να είναι θέμα του Ρ/Τ (επιστολή 29/11/2012).

Για την ευελιξία του τιμολογίου θυμίζουμε την ημερίδα της Γλυφάδας όπου σχετικά εισηγητές ήταν τα στελέχη της Ν. ΠΝΟΗΣ Πρίντεζης και Κισσάς. Αντίστοιχη εισήγηση της ΠΟΕΙΑΤΑ υπήρχε στα Π.Σ. του 2012 και απόφαση του κλαδικού (3η σελίδα της εισήγησης του προεδρείου κεφάλαιο ΄΄Βελτιώσεις του 4070΄΄).

Θυμίζουμε (Ανοιχτή επιστολή 27/02/2013) για άλλη τιμολογιακή πολιτική δεσμευτήκαμε με τις προσυνεδριακές θέσεις το 1999 και 2005. Όσο για τις ποινές των Ρ/Τ όταν τιμολογούν προς τα κάτω ούτε λόγος. Εξάλλου θα ήμασταν ανακόλουθοι και κάτι τέτοιο οι αρχές μας ως συνδυασμός δεν το επιτρέπουν.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι ενώ έγινε προσπάθεια τέτοιων ποινών τελικά ο νόμος κατάργησε και την περίπτωση των ποινών της προς τα επάνω τιμολόγησης.

8. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται διότι προβλέπεται το 21ο έτος από άλλες διατάξεις.

9. Η πλειοψηφία των σωματείων έχουν απαντήσει και η θέση περί νέας τιμολογιακής πολιτικής έχει τεθεί από την πλευρά μας.

10. Στο ερώτημα αυτό απάντηση δίνει μόνο το προεδρείο. Η παράταξη μας έθεσε το αίτημα του εσωτερικού διαλόγου με επιστολή της προς το προεδρείο στις 04/04/2013.

Στην απαντητική επιστολή μας σας παραπέμπουμε πολλές φορές σε έγγραφα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ έτσι ώστε να αποδείξουμε με βάση και τον χρόνο (προγενέστερο της επιστολής – ερωτηματολόγιο σας) τις θέσεις μας.

Για τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Πάρις Κισσάς

Συνημμένο Αρχείο:
ΝΕΑ ΠΝΟΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...