Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: Αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ..!

Την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο Κρήτης σχετικά με την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ
περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Στέφανος Σμυρνιωτάκης στην καθημερινή εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ".

Η οικονομική δυσπραγία των πολιτών λόγω της οικονομικής κρίσης έχει ως αποτέλεσμα την μείωση στο ελάχιστο των μετακινήσεων με ταξί και κατά συνέπεια το τζίρο των οδηγών ταξί. Την ίδια στιγμή το αυξημένο κόστος κίνησης με την τιμή του πετρελαίου σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά και το κόστος συντήρησης των οχημάτων, αποτελούν ένα μίγμα το οποίο τείνει να γίνει καταστροφικό για τον κλάδο. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση τα 900 ευρώ που καλούνται να δώσουν σε ασφάλεια οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ταξί, αποτελούν μια μεγάλη πολυτέλεια, στην οποία η πλειοψηφία αδυνατεί να αντεπεξέλθει.

«Αυτή τη στιγμή πάνω από το 80% των ιδιοκτητών δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Τα έσοδα μας είναι πάρα πολύ περιορισμένα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να δίνουμε τόσα χρήματα που απαιτούνται για τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε οικονομικά την ευχέρεια να το κάνουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε να είμαστε εντάξει στις εισφορές μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Στέφανος Σμυρνιωτάκης.

Ο κλάδος των ταξί βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, η οποία έχει επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα. Η κατάσταση πια έχει τεθεί εκτός ελέγχου και οι ιδιοκτήτες ταξί δεν ξέρουν με ποιο τρόπο να αντιμετωπίσουν την μεγάλη μείωση στην κίνηση αλλά και τις τεράστιες αυξήσεις σε κόστος. Είναι χαρακτηριστικό πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι περισσότερες πιάτσες ταξί είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ η πλειοψηφία μπορεί να πραγματοποιήσει μερικά μόνο δρομολόγια. Αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο και ουδέποτε έχει επαναληφθεί όσο καιρό θυμούνται την κατάσταση στο Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή, στο χώρο έχουν μείνει κυρίως οι παλαιότεροι, επειδή δεν υπάρχουν νέοι πολλοί που να αναλάβουν, αφού οικονομικά ο κλάδος των ταξί έχει γίνει ασύμφορος.

«Οι πιο πολλοί βρισκόμαστε πολλά χρόνια στο χώρο και πρέπει να πληρώνουμε περίπου 900 ευρώ σε ασφάλεια. Αυτό είναι ένα έξοδο που μπορεί σε κάποιους να ακούγεται λίγο, αλλά που όμως δεν μπορεί να καλυφθεί από τους περισσότερους. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι βρισκόμαστε στο όριο για να επιβιώσουμε. Με αυτά που βγάζουμε ίσα που καταφέρνουμε να έχουμε ένα μεροκάματο και τίποτα παραπάνω. Οπότε χρήματα για ασφάλεια ή για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα βασικά έξοδα μας δεν υπάρχουν», τονίζει ο κ. Σμυρνιωτάκης.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...