Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΟΕΙΑΤΑ: «Απασχόληση και ασφάλιση για τους οδηγούς ΕΔΧ ταξί με σύμβαση προσοδοφόρου πράγματος.»..!

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κ.  Γιάννη  Βρούτση
ΑΘΗΝΑ  6/06/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 867

Θέμα  : «Απασχόληση  και ασφάλιση για
τους οδηγούς ΕΔΧ ταξί με σύμβαση προσοδοφόρου πράγματος.»

Κύριε Υπουργέ
Πρόσφατα   με την   απόφασή σας 11921/253  ΦΕΚ Β1130/5-5-2014 ρυθμίσατε  το θέμα για την μη  τήρηση του  των οδηγών ταξί  εφόσον  υπάρχει σύμβαση μίσθωσης προσοδοφόρου πράγματος.

Με την κατάργηση του βιβλίου καταχώρησης   νεοπροσληφθέντων (πορτοκαλί βιβλίο) αποδεικτικά στοιχεία για τους ελέγχους είναι η αναγγελία της πρόσληψης μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗΣ  και το συμφωνητικό μίσθωσης προσοδοφόρου πράγματος.
Ανέκαθεν και λόγο της ιδιομορφίας του επαγγέλματος  οι οδηγοί  ΤΑΞΙ ανεξάρτητα του τρόπου αμοιβής και της σχέσης εργασίας ασφαλίζονται στο ΙΚΑ με πακέτο κάλυψης 105 και τύπο αποδοχών 13.

Για την αποφυγή προβλημάτων  κατά τους ελέγχους  πρέπει να έχουμε   ρύθμιση  με  εγκύκλιό σας  ότι κατά τον έλεγχο  πρέπει να επιδεικνύονται

1) Η αναγγελία της πρόσληψης

2) Το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης προσοδοφόρου πράγματος.

Επισημαίνουμε ότι στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάμε  χρειάζεται ένα απλό εύκολα  εφαρμόσιμο  και λειτουργικό σύστημα  για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ( Υπουργείο εργασίας – ΟΑΕΔ – ΙΚΑ – Ιδιοκτήτες και οδηγούς ) .
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι ο τεκμαρτός μισθός πάνω στον οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ να αποτελεί και την μηνιαία αμοιβή του οδηγού χωρίς να διαφοροποιείται το καθεστώς απασχόλησης και ασφάλισής του.

ΠΗΓΗ: http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...