Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Περίθαλψη από τον ΟΑΕΕ την περίοδο της κρίσης αναγγέλλει η ΕΣΕΕ..!

Μετά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη και του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Καρανίκα με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και
Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, έγινε γνωστό ότι το πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας για την προστασία των εντός κρίσης μικρομεσαίων εμπόρων και των οικογενειών τους αρχίζει να γίνεται δεκτό από την Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός γνωστοποίησε στην ΕΣΕΕ την υλοποίηση σχετικού αιτήματός της, μέσω της Υπουργικής Απόφασης Φ80000/7870/305/2014, με την οποία θα παρέχεται περίθαλψη και στους ενεργούς εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί εντός της κρίσης και συγκεκριμένα εντός των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014.
Οι όροι της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης είναι οι εξής:
  •  Οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε.  που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ.  ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα δικαιούνται, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχές ασθένειας σε είδος από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι 28/2/2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, χωρίς να εξετάζεται η ασφαλιστική κατάσταση του 2014, και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος για τα ανωτέρω  έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.
  •  
  • Για την παροχή της περίθαλψης απαιτείται η υποβολή  αίτησης  και η προσκόμιση αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα των ετών 2011, 2012 και 2013.  Οι  αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν τα δικαιολογητικά και  αφού διαπιστώσουν ότι ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος των τριών (3) προηγουμένων ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 12.000 € και οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές έχουν δημιουργηθεί τα ίδια έτη, προβαίνουν στην  χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας (θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας)  μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.
  •  Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης διακόπτεται άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα και αναζητούνται οι τυχόν καταβληθείσες δαπάνες.
Θεωρούμε ότι αυτή είναι η πρώτη αδικία που αποκαθίσταται μετεκλογικά από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.    
Η ΕΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του κ. Υπουργού και θεωρεί ότι θα αποτελέσει  «στροφή κατεύθυνσης» του συνόλου της Κυβερνητικής πολιτικής για την άρση και των λοιπών αδικιών, στο πλαίσιο προστασίας των μικρομεσαίων της αγοράς και διατήρησης της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, η οποία πλήττεται στον υπέρτατο βαθμό μέσα στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...