Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Άρθρο του: Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α: Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ..!

Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν με τις υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να διεκδικούμε
τα αυτονόητα, δηλαδή, την πιστή εφαρμογή του νόμου.
Η αδράνεια-ανοχή του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και η –όπως φαίνεται - παράδοση της κυβέρνησης στα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα τείνουν να καταργήσουν όλη την εθνική νομοθεσία. Το εθνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ο πλούτος που παράγεται πρέπει να κατανέμεται δίκαια σε όλους τους φορείς.
Αντ αυτού, το ελάχιστο μεταφορικό έργο που μας αναλογεί, έχει γίνει μήλο της έριδος για τους αετονύχηδες και τους ‘’έξυπνους’’ της τουριστικής αγοράς. Μην περιμένετε ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ματώσαμε για να μπουν όροι και κανόνες σε αυτή την αγορά και απαιτούμε να τηρηθούν στο ακέραιο.  Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας στο ζήτημα της τουριστικής μεταφοράς  , ευχόμαστε όμως να είναι η τελευταία. Τα παραδείγματα που έχουμε είναι πάρα πολλά.
Α. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τέτοια οχήματα έχουν παρεξηγήσει – με την ανοχή της πολιτείας- το ρόλο τους. Σε όλο τον κόσμο τα λεωφορεία ανοικτού τύπου παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες. Έχουν δε προγραμματισμένες στάσεις  (αποκλειστικά σε τουριστικούς ή αρχαιολογικούς προορισμούς ) και ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές.
Στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ο ορισμός της παραβατικότητας. Στο σύνολό τους, επιδίδονται σε άγρα πελατών, ακολουθούν  όποιες διαδρομές  θέλουν και σταματούν όπου θέλουν και όποτε θέλουν. Αυτό είναι αστική συγκοινωνία, όχι τουριστική υπηρεσία.
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν το πρόβλημα. Δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και τώρα με την είσοδο της τουριστικής περιόδου  τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.
Β. ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Να μπει τέλος στην άγρα πελατών μπροστά από κρουαζιερόπλοια και να υπάρχει πάντα κατάσταση επιβαινόντων η οποία δεν θα φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο και αν συνεχίσει να γίνεται  θα γίνεται με την ανοχή σας.
Γ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ
Ζητάμε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την πιστή εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Ζητάμε μόνο να εφαρμόσετε τους νόμους που εσείς ψηφίσατε. Μπορείτε; Ναι ή όχι;  Επιτέλους, δεν πάει άλλο . Δικαιοσύνη ζητάει ο κόσμος, τίποτα άλλο.
Δ. ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Σε αρκετά ξενοδοχεία της Αθήνας παρατηρείται η υπερχρέωση του τουρίστα για διαδρομές με ταξί. Κι ενώ το ταξί παίρνει τη νόμιμη αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει κάποιοι καρπώνονται ‘’μαύρη προμήθεια’’  σε βάρος και του τουρίστα και του κράτους.
Περιμένουμε από την πολιτεία άμεση αντίδραση, πριν φτάσουμε στο σημείο να καταγράφουμε περιστατικά που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα της χώρας μας.
Όλα  όσα καταγγέλλουμε μπορούν να αποδειχθούν και όσα στοιχεία διαθέτουμε είναι στη διάθεσή σας . Το μόνο που μένει είναι να εφαρμόσετε το   νόμο. Σε αντίθετη περίπτωση πολύ φοβούμαστε ότι η τουριστική περίοδος δεν θα κυλήσει ομαλά. Το απευχόμαστε αλλά δεν θα μπορούμε να το αποφύγουμε.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να πάρει η κοινωνία το νόμο στα χέρια της. Όμως εκεί μας οδηγούν οι πολιτικές που έχετε επιλέξει. Βιώνουμε φτώχεια, απογοήτευση, αυτοκτονίες. Σπείρατε πόνο, θερίζετε αντίδραση… Οι περιπτώσεις των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και της ληστρικής φορολογίας (26% στο καθαρό εισόδημα) είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και όχι προάγγελος ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...