Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δώρον άδωρον η απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του ΟΑΕΕ..!

Δώρον άδωρον είναι η απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ .Ι. Βρούτση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του συνόλου των
επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων η οποία προβλέπει ότι θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί κατά τη περίοδο της κρίσης 2011-2014 και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο για τα έτη 2011, 2012 και 2013. 

Και τούτο διότι από τη μια μεριά αναγνωρίζει αυτό που εδώ και μια τετραετία απαιτούσε η ΓΣΕΒΕΕ για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και παραδέχεται ότι ήταν άδικο να στερεί από τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ τις παροχές υγείας ενώ από την άλλη περιορίζει ασφυκτικά το εύρος των δικαιούμενων ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τα όριο του οικογενειακού εισοδήματος που έχει θέσει.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι θα πρέπει να αυξηθεί το όριο του οικογενειακού εισοδήματος έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας το κοινωνικό πρόβλημα που δημιούργησε και γιγάντωσε η εμμονή της κυβέρνησης και του ΟΑΕΕ στο να μην έχει ρυθμίσει μέχρι σήμερα με ρεαλιστικές ρυθμίσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σε αντίθετη περίπτωση δυστυχώς η χθεσινή απόφαση δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...