Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Ιαπωνικό taxi-χελώνα για όσους δεν βιάζονται..!

Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα κινούνται όλο και πιο γρήγορα υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν να μη βιάζονται. Και στην Ιαπωνία υπάρχει μια ειδική
υπηρεσία taxi ακριβώς για αυτούς.

Ονομάζεται Turtle Taxi και απευθύνεται στους επιβάτες που θέλουν να μετακινηθούν όσο πιο άνετα γίνεται, χωρίς να νοιάζονται για τη διάρκεια της διαδρομής. Ο οδηγός φροντίζει να μην κάνει απότομες κινήσεις και να κινείται όσο αργά πρέπει ώστε να μην ταλαιπωρούνται από τις λακκούβες και να μη νιώθουν έντονη επιτάχυνση ή επιβράδυνση.

Το Turtle Taxi πάντως μπορεί να κινηθεί και με τη συνήθη βιασύνη των υπόλοιπων ιαπωνικών taxi. Ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει τον ήρεμο και άνετο τρόπο μετακίνησης όποτε εκείνος το επιθυμεί, πατώντας ένα ειδικό κουμπί που έχει ακριβώς μπροστά του, στο οποίο απεικονίζεται μια χελώνα. Σίγουρα ακούγεται περίεργο σε εμάς, όμως η υπηρεσία έχει εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από ηλικιωμένους και από εγκύους. Στον 1ο χρόνο λειτουργίας της οι πελάτες που καλούν ένα Turtle Taxi έχουν αυξηθεί κατά 15%.



Υπεύθυνη για τη σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση του Turtle Taxi είναι ο ιαπωνικός όμιλος Sanwa Kotsu Group. Προς το παρόν λειτουργεί με έναν στόλο 10 τέτοιων αυτοκινήτων στη Yokohama, αλλά υπάρχουν σκέψεις να επεκταθεί η υπηρεσία και σε άλλες ιαπωνικές πόλεις όπως το Tokyo, την Kangawa και τη Saitama.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...