Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Υπουργείο Εσωτερικών : Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων..!

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ. 39437
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2
Ταχ. Κώδικας: 105 63 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2131361024/342
Fax.: 2131361155

ΠΡΟΣ: Περιφέρειες της Χώρας
κ.κ. Περιφερειάρχες
Έδρες τους


ΘΕΜΑ: Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων
ΣΧΕΤ.: Οι Εγκύκλιοι 41 & 51/2014 του Υπουργείου


Αναφορικά με τη διαδικασία μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατόπιν των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων, για τις οποίες έχετε ήδη ενημερωθεί με τις ανωτέρω (α, β) σχετικές εγκυκλίους, σας ενημερώνουμε και για τα εξής:

Οι Περιφέρειες οφείλουν να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες των τακτικών διαγωνισμών που έχουν ήδη δρομολογήσει και να έχουν συνάψει τις σχετικές συμβάσεις, σύμφωνα με το άρθρο 49 του ν.4274/2014, το αργότερο έως και τις 28-2-2015. Εάν κρίνουν ότι τα δημοπρατηθέντα δρομολόγια των τακτικών διαγωνισμών δεν καλύπτουν, ή δεν μπορούν με βάση την προαίρεση να καλύψουν, τις πραγματικές ανάγκες τότε σκόπιμο είναι να προχωρήσουν σε επαναπροκήρυξη διαγωνισμού, ο οποίος να ανταποκρίνεται στα δρομολόγια όπως έχουν σήμερα διαμορφωθεί. Αφού προηγουμένως εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους ορισμένα δρομολόγια ή τμήματα δρομολογίων δεν ανατέθηκαν, μπορούν με το νέο διαγωνισμό να επανασχεδιαστούν ώστε αφενός να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες και αφετέρου να μεγιστοποιούν τις πιθανότητες εύρεσης αναδόχων.

Εάν τα άγονα δρομολόγια των τακτικών διαγωνισμών, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις μέσω της προαίρεσης, μπορούν να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες, τότε οι Περιφέρειες μπορούν να προσφύγουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, εφόσον προηγουμένως λάβουν τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.4113/2011, όπως ισχύει.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι Περιφέρειες μπορούν να προβούν σε επαναδιαπραγμάτευση ή επαναδημοπράτηση είτε του συνόλου είτε ακόμα και μέρους των άγονων δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι η παρ. 2 του άρθρου 49 του ν.4274/2014, περί του ελέγχου των συμβάσεων από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν αναφέρεται στις συμβάσεις των τακτικών διαγωνισμών, ή στις συμβάσεις που προκύπτουν κατόπιν της διαπραγμάτευσης λόγω άγονων τακτικών διαγωνισμών, για τις οποίες ισχύουν κανονικά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 278 του ν.3852/2010, αλλά αναφέρεται στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τους προσωρινούς μειοδότες ή κατόπιν των πρόχειρων διαγωνισμών.

Επίσης, η παρ.1 του άρθρου δεκάτου εβδόμου του ν.4286/2014, η οποία προβλέπει ότι «Εάν και μετά τους πρόχειρους διαγωνισμούς του άρθρου 49 του ν.4274/2014 (Α’ 147) παραμένουν αδιάθετα δρομολόγια η Περιφέρεια δύναται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, να προσφύγει σε διαδικασία με διαπραγμάτευση…», αναφέρεται στη διαδικασία του άρθρου 49 του ν.4274/2014, επομένως οι προσωρινές (με ισχύ έως 28-2-2015) συμβάσεις που προκύπτουν από την εν λόγω διαπραγμάτευση αποστέλλονται στον οικείο Επίτροπο, όπως προβλέπει η παρ.2 του άρθρου αυτού.

Τέλος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η σχετική διαδικασία των διαγωνισμών ανά νομό, συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία στον ηλεκτρονικό πίνακα (Excel) που θα βρείτε αναρτημένο στον ιστοχώρο του Υπουργείου μας και στη διαδρομή: «Το Υπουργείο» -> «Έγγραφα» και αποστέλλοντάς τα στην ηλ. δ/νση: e.dimitriadou@ypes.gr

Η Γενική Διευθύντρια

Βίκυ Γιαβή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
Έδρες τους/κ.κ. Γεν. Γραμματείς
2. Ένωση Περιφερειών
Μεσογείων 15
115 26 ΑΘΗΝΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
1. Γραφείο Υπουργού
2. Γραφείο Αν. Υπουργού
3. Γραφείο Γεν. Γραμματέα
4. Γεν. Δ/ντρια Τοπ. Αυτ/σης
5. Δ.Τ.Υ./Α΄

Συνημμένο Αρχείο:
1) Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων
2) Πίνακας στοιχείων

ΠΗΓΗ: 
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...