Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Βρετανία: Αφηρημένοι πελάτες ξεχνούν 190.000 κινητά το χρόνο στα ταξί..!

Περισσότερα από 190.000 κινητά τηλέφωνα ξεχνούν κάθε χρόνο στο πίσω κάθισμα των λονδρέζικων ταξί αφηρημένοι πελάτες, σύμφωνα με έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Eset.
Παράλληλα, η εταιρία, η οποία πήρε συνεντεύξεις από 300 οδηγούς ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας, εφιστά την προσοχή καθώς τα κινητά, εκτός από τη χρηματική αξία τους, μπορεί να περιέχουν και πολλά ευαίσθητα δεδομένα των κατόχων τους.
Σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί, κατά μέσο όρο βρίσκουν ξεχασμένα στο πίσω κάθισμα, οκτώ κινητά τηλέφωνα το χρόνο ο καθένας. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά δεν έχουν καν κωδικό ασφαλείας.
Δεδομένου ότι στο Λονδίνο κυκλοφορούν 25.000 ταξί, τα ξεχασμένα κινητά τηλέφωνα μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 190.000 ετησίως.
«Σήμερα χρησιμοποιούμε τα κινητά τηλέφωνα για πολλά πράγματα, ακόμα και για να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές ή να δούμε την επαγγελματική αλληλογραφία μας. Δε θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια», εξήγησε ο Μαρκ Τζέιμς, ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Eset. «Η έρευνά μάς δείχνει ότι μολονότι τα Μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν διαρκώς τους κινδύνους που συνιστά το ηλεκτρονικό έγκλημα, οι καταναλωτές δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο και οι ίδιοι», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «αφελή» αυτή τη στάση.
«Ο καθένας θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν τα δεδομένα που περιέχονται στο κινητό τηλέφωνό του μπορεί να τον εκθέσουν σε κίνδυνο, προσωπικά ή επαγγελματικά. Εάν η απάντηση είναι καταφατική, κάτι πολύ πιθανό, τότε θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου τους», κατέληξε.
Οι αφηρημένοι πελάτες πάντως ξεχνούν και πολλά άλλα πράγματα: μόνο πέρσι ταξιτζήδες βρήκαν και παρέδωσαν 100.000 λίρες σε μετοχές και ομόλογα, μια φουσκωτή μπανάνα θαλάσσης, έναν σκύλο, 400 σακουλάκια με καραμέλες, αλλά και τον χαρτοφύλακα ενός ηγετικού στελέχους του ΝΑΤΟ…


ΠΗΓΗ:
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...