Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αιτωλοακαρνανία: Ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία..!

Για την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα
Σταρακα παρουσιάζει με ανακοίνωση τις ενέργειες των υπηρεσιών για την μεταφορά των μαθητών.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Π.Ε Αιτωλ/νιας ξεκίνησε η μεταφορά περί  του 80% των μεταφερόμενων μαθητών, σε αντίθεση με πολλές Περιφερειακές Ενότητες που ακόμα το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε Αιτωλ/νιας το τελευταίο τετράμηνο προέβη στις παρακάτω ενέργειες για να εξασφαλιστεί έγκαιρα και με ασφάλεια η μεταφορά μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
1. Διεθνής ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός στις 28/05/2014. Από τα 360 δρομολόγια της διακήρυξης υπήρξε ενδιαφέρον μόνο για τα 72 δρομολόγια με ταξί με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.
2. Διεθνής ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός στις 26/08/2014.(Απαραίτητη προϋπόθεση η δημοσίευση στο site των δημοσίων συμβάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης 52 ημέρες πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού)  ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και σε αυτόν τον διαγωνισμό υπήρξε ελάχιστο ενδιαφέρον.
3. Πρόχειρο διαγωνισμό στις 08/09/2014 ο οποίος και αυτός κηρύχτηκε άγονος λόγω ελάχιστης συμμετοχής ενδιαφερομένων. Στην συνέχεια η Π.Ε.Αιτωλ/νιας, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν για διαπραγμάτευση των δρομολογίων με λεωφορεία καιταξί ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.
Το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης ήταν να ανατεθούν περίπου 270 δρομολόγια τα οποία με την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ξεκίνησαν να εκτελούνται.
Τα αδιάθετα δρομολόγια της διαπραγμάτευσης καθώς και τα νέα που προέκυψαν(σύμφωνα με τα αιτήματα των σχολείων) η Οικονομική Επιτροπήπου συνεδρίασε σήμερα τα ανέθεσε, κατόπιν διαπραγμάτευσης, στους μεταφορείς και θα αρχίσουν να εκτελούνται άμεσα. Ο λόγος που ελάχιστα δρομολόγια δεν έχουν ξεκινήσει είναι η έλλειψη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τους μεταφορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...