Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ρόδος: Αποζημίωση σε ταξιτζή 10 χρόνια μετά - Η Περιφέρεια ανέλαβε τις ευθύνες της..!!

Μία υπόθεση που εκκρεμούσε περίπου δέκα χρόνια και αφορά την αποζημίωση σε επαγγελματία που υπέστη ζημιά λόγω υπαιτιότητας της τότε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αποφάσισε να κλείσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία παραβρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος της περιφέρειας Γιώργος
Φιλιππάκος ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τα μέλη για το ιστορικό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν περίπου δέκα χρόνια ιδιοκτήτης ταξί ενώ βρισκόταν με το όχημά του στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου και συγκεκριμένα κοντά στην Αρχίπολη, σημειώθηκε αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα το ταξί του να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Το τμήμα τροχαίας Ρόδου κατέγραψε τότε το συμβάν ενώ από την πλευρά της η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση παραδέχτηκε ότι ήταν δική της αρμοδιότητα να συντηρήσει το οδικό δίκτυο και να το καταστήσει ασφαλές.

Όπως ήταν φυσικό ο επαγγελματίας δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο της Ρόδου που ασχολήθηκε με την υπόθεση καταβολής αποζημίωσης εκ μέρους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, όμως μέχρι σήμερα δεν του κατέβαλλε τα χρήματα καθώς προσέβαλε την απόφαση και προχωρούσε σε έφεση.


Το αρχικό ποσό της απαίτησης ήταν 3.000 ευρώ και σήμερα με τους τόκους σε ποσοστό 6% πλησιάζει τα 12.000 ευρώ. Χθες λοιπόν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, αποφασίστηκε ομόφωνα να καταβληθεί το 

ποσό στον επαγγελματία και να τερματιστεί η εκκρεμότητα. Η σχετική απόφαση πάντως θα περάσει από το ελεγκτικό για την τελική έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...