Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ισπανία : Περίπου 1.500 οδηγοί ταξί διαμαρτυρήθηκαν κατά της Uber στη Μαδρίτη..!

Περίπου 1.500 οδηγοί ταξί διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη ζητώντας από την Ισπανική κυβέρνηση να σταματήσει την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της πολυεθνικής
Uber.

Η Uber "απειλεί έναν κλάδο από τον οποίο εξαρτώνται 120.000 οικογένειες στην Ισπανία, μέσω της προώθησης της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Η Μαδρίτη τους έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει ότι λειτουργεί νόμιμα, παρουσιάζοντας τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες, όμως δεν τις έχουνε" δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των επαγγελματιών οδηγών ταξί Μαδρίτης Julio Sanz (πρόεδρος της FPTM).

"Ξεκινά μια νομική διαδικασία από την οποία περιμένουμε αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση, επειδή στη Βαρκελώνη τώρα εξετάζονται οι καταγγελίες του Απριλίου. Δεν θέλουμε να μείνουν οι καταγγελίες στα συρτάρια των γραφείων. Ζητούμε πραγματικούς ελέγχους στους παράνομους οδηγούς. Θέλουμε να παρακολουθούν τη δραστηριότητα αυτή. Δεν είναι η δουλειά μας να κάνουμε κάποιους να πληρώσουν φόρους. Το κράτος πρέπει να εγγυηθεί τα δικαιώματά μας" δήλωσε ο πρόεδρος Julio Sanz.


Στη Μαδρίτη έχει ανοίξει μια έρευνα και ανακοινώθηκε ότι οι παράνομοι οδηγοί θα τιμωρούνται με πρόστιμα που κυμαίνονται από 6.000 έως 18.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής με ακινητοποίηση του οχήματος. Οι οδηγοί ταξί ζητούν τα πρόστιμα να είναι αυστηρότερα.

Οι απαραίτητοι έλεγχοι δεν πρέπει να γίνονται μόνο από το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και από το Υπουργείο Οικονομικών, δεδομένου ότι αυτή είναι μια παράνομη δραστηριότητα που δεν φορολογείται και δεν έχει καμία κοινωνική ασφάλιση, επειδή οι οδηγοί που συνδέονται με το καθεστώς του, δεν διαθέτουν καμία άδεια που να τους δίνει το δικαίωμα να μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες.

Οι οδηγοί ταξί δεν καταλαβαίνουν γιατί συνεχίζεται να επιτρέπεται η δραστηριότητα της Uber, απειλώντας έναν κλάδο που συμβάλλει στο κράτος 855€ εκατομμύρια ετησίως, με τη μορφή των άμεσων φόρων. Τη στιγμή που κυβερνητικοί παράγοντες συνεδριάζουν για να αξιολογήσουν τις ενέργειες της Uber, ανακοινώθηκε ότι πριν από το τέλος του έτους θα είναι παρόν και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, καταγγέλλει ο πρόεδρος Julio Sanz.

Δεν μας αφήνουν εναλλακτική λύση για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας, λέει ο Julio Sanz.

Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα μεταξύ 11.00 π.μ. και 13.00 μ.μ. με αφετηρία τον κυκλικό κόμβο Atocha και κατεύθυνση προς την Plaza de Cibeles. Στη Μαδρίτη έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία κατά της Uber, αφού η εταιρεία παρέλειψε να υποβάλει τη διοικητική άδεια για να αρχίσει τις δραστηριόττές της την περασμένη Παρασκευή, όταν έληξε η προθεσμία για το σκοπό αυτό.

Στις 6 Οκτωβρίου, στη Μαδρίτη ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά της Uber, αφού η εταιρεία παρέλειψε να υποβάλει τη σχετική άδεια για να αρχίσει τις δραστηριότητές της την περασμένη Παρασκευή, όταν και έληξε η προθεσμία για το σκοπό αυτό.

Στις 3 Οκτωβρίου, σε μία από τις επιθεωρήσεις που διενεργούνται τακτικά στην περιοχή για τον εντοπισμό πειρατικών οχημάτων είχε εντοπιστεί ένα όχημα που λειτουργούσε πειρατικά, για λογαριασμό της Uber.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου με τις επαγγελματικές ενώσεις του κλάδου των ταξί, οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της πολιτείας εξέφρασαν τη "δέσμευση" τους ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών, να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και να τιμωρηθούν τα πειρατικά οχήματα.

Στη Βαρκελώνη, όπου η Uber εισήχθη λίγους μήνες νωρίτερα, δεν παρουσιάστηκε κανένα έγγραφο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες.

Στη Μαδρίτη έχει ζητηθεί με επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης να δράσουν από κοινού και με άλλες υπηρεσίες για να επιτευχθεί μια συνολική λύση για την υπόθεση Uber.

ΠΗΓΗ: 
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...