Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: «Αλήτες… συνάδελφοι οι εμπρηστές»..!

Φωτιά κατέστρεψε δύο αυτοκίνητα στην Αγλαντζιά
Ο οδηγός ταξί Κώστας Χατζημιχαήλ εκφράζει υπόνοιες εναντίον κάποιων συναδέλφων του για τη φωτιά που

τέθηκε κακόβουλα σε δύο οχήματα

Ακόμη και σε εγκληματικές ενέργειες φαίνεται να καταφεύγουν κάποιοι ταξιτζήδες σε βάρος συναδέλφων τους, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας-εργασίας του υπό κρίση κλάδου, σύμφωνα με καταγγελία στην Αστυνομία. Η καταγγελία υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ταξί «Plon», Κώστα Χατζημιχαήλ, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές μεσάνυχτα σε δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Χάλκης, στην Αγλαντζιά.


Κατά τη διάρκεια του ματς
Ο/οι εμπρηστής/ές εφάρμοσαν το εγκληματικό σχέδιό τους γύρω στις 23:45, δηλαδή λίγο μετά την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Παρί Σεντ Ζερμέν. Οι δράστες ίσως να θεώρησαν ότι εκείνη την ώρα δεν θα υπήρχε έντονη κινητικότητα στους δρόμους της γειτονιάς.
Η φωτιά φέρεται να τέθηκε κακόβουλα με εύφλεκτη ύλη αρχικά στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του κ. Χατζημιχαήλ. Ακολούθως αυτή επεκτάθηκε σε διπλανό όχημα, ιδιοκτησίας άλλου ενοίκου της πολυκατοικίας.

Έκρηξη ξεσήκωσε τη γειτονιά
Η πυρκαγιά συνοδεύτηκε από έκρηξη, που σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη «Σημερινή», ότι βρισκόταν στην οικία του όταν άκουσε την έκρηξη. «Στην αρχή δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Ωστόσο, όταν βγήκα στη βεράντα είδα καπνούς να βγαίνουν από το υπόγειο της πολυκατοικίας, ακριβώς απέναντι. Αμέσως, κάλεσα τους άλλους γείτονες και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική. Ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί κανείς».

Στο σημείο έσπευσε σχεδόν αμέσως ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, αποτελούμενη από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, όπως και περιπολικά της Αστυνομίας και μοτοσικλετιστές της ΜΜΑΔ, της οποίας το κτίριο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την εκδήλωση της φωτιάς.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο, η ολοκληρωτική καταστροφή των δύο οχημάτων δεν αποφεύχθηκε.

Προηγήθηκαν απειλητικά μηνύματα
Το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων είναι της συζύγου του ιδιοκτήτη της εταιρείας ταξί «Plon», Κώστα Χατζημιχαήλ. Μιλώντας, επί τόπου, στη «Σημερινή», ο κ. Χατζημιχαήλ αποκάλυψε ότι ο στόχος των εμπρηστών ήταν ο στόλος των οχημάτων της εταιρείας του και ότι η φωτιά δεν ήταν από «κεραυνό εν αιθρία». «Δεν ήμουν εδώ, αλλά το περίμενα. Φυσικά δεν περίμενα να συμβεί στο αυτοκίνητο της γυναίκας μου, αλλά στα επαγγελματικά μου αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες φαίνεται πως δεν έβρισκαν», είπε.

Ο κ. Χατζημιχαήλ υποστήριξε ότι η Αστυνομία «δεν έλαβε σοβαρά υπόψη» καταγγελία που ο ίδιος είχε υποβάλει σε σχέση με απειλητικά μηνύματα που έλαβε στο κινητό του. «Θέλω να κάνω ένα παράπονο. Πριν από δυο μήνες έκανα σοβαρές καταγγελίες για απειλητικά μηνύματα που πήρα εγώ και κάποια άλλα στελέχη του εταιρείας ταξί, οι οποίες δεν λήφθηκαν στα σοβαρά από την Αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χατζημιχαήλ εξέφρασε υπόνοιες ότι πίσω από την εγκληματική ενέργεια κρύβονται συνάδελφοι-ανταγωνιστές του. Θεωρεί ότι κυριότερη αφορμή για την επίθεση αποτέλεσαν «νέες δουλειές» που ανέλαβε πρόσφατα η εταιρεία του, τις οποίες προφανώς είχαν προηγουμένως άλλοι συνάδελφοί του. Επιπρόσθετα, βάσει του περιεχομένου του απειλητικού μηνύματος που έλαβε, κάποιοι οδηγοί ταξί φέρεται να μην βλέπουν με καλό μάτι τις μειωμένες τιμές που προσφέρει για τους πελάτες της η εταιρεία του παραπονουμένου.

«Έκανα μια επιχείρηση, τίμια, για να βγάλω το ψωμί μου. Κάποιοι αλήτες σε αυτό το επάγγελμα -κάποιοι, όχι όλοι- επέλεξαν αυτόν τον τρόπο. Θέλω να τους πω ότι δεν θα τους περάσει. Γιατί η εταιρεία μου θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά», ανέφερε, για να προσθέσει: «Έχουμε μειώσει τις τιμές μας, επειδή υπάρχει κρίση και ο κόσμος δεν έχει τα χρήματα που είχε για να χρησιμοποιεί τα ταξί».
Για τους χειρισμούς της Αστυνομίας δήλωσε ότι «Κατάγγειλα ότι έχω δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Αλλά δεν εντοπίστηκαν οι δράστες, ενώ σε άλλες υποθέσεις τουύς βρίσκουν σχεδόν αμέσως». Ο κ. Χατζημιχαήλ έχει δώσει γραπτή κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...