Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ταξί χωρίς Τζούλια, Ραγκούση style

Η τηλεόραση και η σύνδεση στο Ίντερνετ είναι μόνο ο κορμός της έμπνευσης για τα Ragoussis' s taxis. Αποκαλύπτουμε σήμερα μερικές από τις λεπτομέρειες που θα προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι εξαντλητικό καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει τον χώρο μέχρι εκεί που δεν παίρνει, μέχρι μασχάλη που λέει ο λόγος. Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν πάρει το πράσινο φως, τα ταξί θα έχουν και Nova – υποχρεωτικά το αθλητικό πακέτο και προαιρετικά τα υπόλοιπα, αλλά με φραγή για ταινίες ενηλίκων, που θα απαγορεύονται αυστηρά.

Το διαδίκτυο θα έχει –και αυτό- αποκλεισμό πρόσβασης σε πορνογραφικές σελίδες (verboten οι ταινίες της Τζούλιας)– συζητείται μόνον να επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών σοφτ (τύπου playmate) προς απάλυνση του εκνευρισμού των πελατών στο μποτιλιάρισμα. Η σύνδεση θα προβλέπει real time ticker για τιμές ξένων μετοχών, ενώ θα απαγορεύεται η μετάδοση τιμών ελληνικών ομολόγων και μετοχών, η πορεία των οποίων είναι εφάμιλλη σκληρής τσόντας. Επίσης θα παρουσιάζεται υποχρεωτικά το δελτίο στοιχήματος του ΟΠΑΠ και ο ιππόδρομος. Κάθε άλλο στοίχημα μέσω Ίντερνετ από ταξί θα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Το αδίκημα θα ισχύει και όταν το ταξί είναι ελεύθερο, για να προστατευθούν οι οδηγοί από τις κακές έξεις τους.

Ο υπουργός θέλει να απαγορεύσει την πρόσβαση και στο opengov, φοβούμενος ότι θα πήξει το σύστημα αν οι επιβάτες και οι ταξιτζήδες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν απευθείας και λίγα μόνο από τα μπινελίκια που ρίχνουν στην κυβέρνηση κατά τη διαδρομή: σοφή η σκέψη του, αλλά μάλλον δεν θα προχωρήσει, αφού ένας τέτοιος περιορισμός θα αποτελούσε κόλαφο στην πρωθυπουργική προσήλωση στην ανοιχτή κοινωνία και τον διάλογο. Άλλωστε ήδη το Μαξίμου διαμήνυσε στον υπουργό να μεριμνήσει ώστε στο άμεσο μέλλον μέσω των υπολογιστών των ταξί να γίνονται συνεχή δημοψηφίσματα για πολύ συγκεκριμένα και ειδικά θέματα, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, τα αδιαπραγμάτευτα εθνικά δικαιώματα και η αξία της καθημερινής γυμναστικής.

Πέραν των ανωτέρω εξετάζονται, αλλά μάλλον οι αποφάσεις θα αναβληθούν για την αρχή της χρονιάς, και πλήθος άλλες ιδέες, όπως το αν η τηλεόραση των ταξί θα επιτρέπεται να δείχνει μόνο φιλοκυβερνητικά κανάλια (σ' αυτό μάλλον υπάρχει νομικό κώλυμα) ή τι διαφήμιση θα επιτρέπεται – και τι εισπρακτικά δικαιώματα θα έχει το κράτος. Ο Λοβέρδος π.χ. έχει προτείνει οι καθηγητές ιατρικής, που θα διατηρούν και ιατρεία και κλινικές και αίθουσες μασάζ, να διαφημίζονται στα ταξί με προνομιακό τιμολόγιο, επειδή είναι χειμαζόμενος κλάδος. Η Μαριλίζα θέλει να τοποθετηθεί web camera ώστε να μπορεί να ελέγχεται μήπως ανάψει κανείς τσιγάρο. Γενικά οι υπουργοί στύβουν το μυαλό τους ώστε πολύ σύντομα μπροστά στους Έλληνες ταξιτζήδες να κρύβονται από ντροπή οι Λονδρέζοι.

Και όχι, μην πείτε «όλα τα 'χε η Μαριορή». Δεν είναι αυτό. Οι τηλεοράσεις και τα διαδίκτυα στα ταξί δεν είναι υπερβολές από καλή πίστη. Είναι συνειδητή παπαρολογία για τις εντυπώσεις, όπως είναι και το δημοψήφισμα για ...θεσμικά ζητήματα την ώρα που ο κόσμος καίγεται από την ανεργία, την πτώση του τζίρου και την βαριά φορολογία.

Όχι τίποτε άλλο, τρέμει κανείς στην ιδέα μήπως και ο «Καλλικράτης» κάπως έτσι «εξυγίανε» τους δήμους...

Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...