Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αναδρομικά από 1/1/2011 θα ισχύσουν όλα τα φορολογικά μέτρα

Τι είπε ο Βενιζέλος για μισθούς, φόρους και ακίνητα...

Αναδρομικά από την 1/1/2011 θα ισχύσουν όλα τα φορολογικά μέτρα κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρύνουν τα φετινά εισοδήματα που θα

δηλωθούν στην εφορία με την φορολογική δήλωση του 2012....

Αυτό διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση για το πότε θα ισχύει η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 5.0000 ευρώ.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το μέτρο αυτό θα εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι κάτω των 30 ετών και άνω των 65 (εφόσον έχουν εισόδημα από σύνταξη) για τους οποίους το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί μεταξύ 9.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.

Αλλαγές προανήγγειλε και στο μέτρο της συλλογής των αποδείξεων, λέγοντας ότι το ποσό των δαπανών θα είναι αντίστοιχο του ύψους του εισοδήματος και δεν θα συσχετίζεται με το μειωμένο αφορολόγητο των 5.000. Σύμφωνα μάλιστα με παράδειγμα που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, το ποσοστό των αποδείξεων θα φτάνει έως και το 60% στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί αμέσως μετά από την ψήφισή του στη Βουλή και όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την μισθοδοσία του Νοεμβρίου. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση προσβλέπει σε μείωση 20% του μισθολογικού κόστους που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέταξε ουσιαστικά το μπαλάκι στους υπουργούς, λέγοντας ότι έχουν λάβει σαφείς εντολές για τις ΔΕΚΟ που είναι στον τομέα ευθύνης τους.

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα δημόσιο τομέα 900.000 δημοσίων υπαλλήλων να μην υπάρχει ένα 3% πλεονάζων προσωπικό». Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας την πορεία με την οποία αποστέλλουν στοιχεία οι ΔΕΚΟ σχετικά με το προσωπικό τους παραδέχτηκε ότι «αν δεν πιαστεί το 10% του προσωπικού που πρέπει να μπει σε εφεδρεία, μπορεί να γίνουν και απολύσεις».

Ως προς τη φορολόγηση στα ακίνητα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ένα νέο σχέδιο υπολογισμού της πραγματικής αξίας των ακινήτων, το οποίο θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ ουσιαστικό ρόλο στην είσπραξη των φόρων θα έχει τόσο η ΔΕΗ, όσο και οι ιδιώτες πάροχοι.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι φέτος θα έχουμε μια μικρή αύξηση 5-6 λεπτά το λίτρο, ενώ η πλήρης εξίσωση θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου του 2012. Το αναμενόμενο επίδομα θέρμανσης θα δοθεί με βάση μία λίστα δικαιούχων που θα προκύψει με φετινά στοιχεία ανά δαπάνη και φόρο, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν όλα τα μέτρα σε ένα νέο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο.


ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...