Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Γκάζι στις κινητοποιήσεις τους πατάνε οι δημόσιες συγκοινωνίες και τα ταξί ( 24/9/2011 )


Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/09/2011
  Με το... χειρόφρενο παρά πόδα βρίσκονται οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών, καθώς μετά τις προειδοποιητικές απεργίες της Πέμπτης και της Παρασκευής ετοιμάζονται για νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων την ερχόμενη βδομάδα, από κοινού με τους ιδιοκτήτες ταξί.

  Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ ήταν και χθες η πρωτεύουσα, καθώς οι υπάλληλοι των τριών οργανισμών συνέχισαν την απεργία τους. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα έχουν προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις ώστε να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποήσεών τους, με πιθανό το ενδεχόμενο 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε και απεργούν οι διοκτήτες ταξί. Τη Δευτέρα, μάλιστα, ακινητοποιημένα θα μείνουν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τότε τη Γ.Σ. τους.
  Οι υπάλληλοι των ΜΜΜ αντιδρούν στα σχέδια εγκαθίδρυσης του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας, καθώς όπως λένε κάτι τέτοιο θα σημαίνει και κλείσιμο των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών, ενώ υπογραμμίζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην ισοπέδωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των γενικών κανονισμών προσωπικού.
  Στο μεταξύ, το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλει "την απεργοσπαστική ενέργεια της κυβέρνησης να δρομολογήσει ιδιωτικά λεωφορεία σε ημέρα 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στα ΜΜΜ" και συμπληρώνει πως με αυτό τον τρόπο "καλλιεργεί για μια ακόμη φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό". Επίσης καλούν τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ να μείνουν μακριά από δρομολόγια που εξυπηρετούν τα ΜΜΜ.
  Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να πατήσουν... γκάζι στις κινητοποιήσεις τους και να μη σταματήσουν στη 48ωρη της Τρίτης και της Τετάρτης, καθώς όπως λένε για το νομοσχέδιο Ραγκούση πρόκειται για "ταφόπλακα".
  Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις είναι όμως και οι διοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημά τους από τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών και προχωρούν σε ενημέρωση όλων των συναδέλφων τους ανά την Ελλάδα, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Πηγή:  www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...