Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εμπλοκή και στο άνοιγμα των ταξί φοβάται το Μαξίμου (Παρασκευή 30/9/2011)

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι αν οι βουλευτές επιμείνουν, επί της ουσίας απειλείται η συμφωνία με την τρόικα ενόψει της 6ης δόσης.
  Συναγερμό προκάλεσε στο Μαξίμου η επιστολή που έστειλαν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση και ζητούν ουσιαστικές αλλαγές στην ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών για το άνοιγμα των επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί. Συνεργάτες του πρωθυπουργού λίγο πριν ανέβουν στο αεροπλάνο χθες το απόγευμα για το Παρίσι παραδέχονταν ότι αν οι βουλευτές επιμείνουν
στις αλλαγές που ζητούν τότε θα υπάρξει εμπλοκή και με το άνοιγμα των ταξί, καθώς η τρόικα εμφανίζεται ανυποχώρητη. Και αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που οι συσκέψεις για να βρεθεί λύση στην εφαρμογή της εφεδρείας (αλλά και των απολύσεων στο δημόσιο όπως ζητά η τρόικα) συνεχίζονται πρωί, βράδυ, στην κυβέρνηση προστέθηκε δεύτερος πονοκέφαλος και μάλιστα σοβαρός.
  Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι αν οι βουλευτές επιμείνουν, επί της ουσίας απειλείται η συμφωνία με την τρόικα ενόψει της 6ης δόσης, καθώς η τρόικα δύσκολα θα δεχθεί ουσιαστικές αλλαγές – όπως αυτές που ζητούν οι βουλευτές στην επιστολή τους - στη νομοθετική ρύθμιση για τα ταξί. Και αυτό σημαίνει ότι η ικανοποίηση του υπουργού Μεταφορών επειδή η Α. Μέρκελ ανέφερε το άνοιγμα των ταξί ως παράδειγμα διαρθρωτικής αλλαγής στο οποίο η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα και με ξεκάθαρο τρόπο, γρήγορα μετατράπηκε σε αγωνία και προβληματισμό.
  Υπάρχουν στοιχεία στην επιστολή των δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό) που δείχνουν ότι το θέμα θα έχει συνέχεια, παρά την πρώτη αντίδραση από το υπουργείο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας της νομοθετικής ρύθμισης. Αποδομείται πλήρως η ρύθμιση που προωθεί ο κ. Ραγκούσης καθώς αναφέρεται ότι θα αντιμετωπίσει συνταγματικό κώλυμα, ότι δεν έχει λάβει υπόψη της στοιχεία επιστημονικών μελετών, ότι θα έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και σεβασμός της ιδιοκτησίας κ.α.
Σε πολιτικό επίπεδο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση (ο οποίος ήδη έχει συγκρουστεί με τον Δ. Ρέππα για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του στο θέμα) ότι με το περιεχόμενο της επιστολής τους και το αίτημά τους να εξεταστούν οι προτάσεις τους συμφωνεί η πλειοψηφία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό δε, ότι στους δέκα υπογράφοντες (Δημήτρης Παπουτσής, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Βασιλική Τσόνογλου, Μιχάλης Κατρίνης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος, Γιώργος Παπαμανώλης, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθανάσιος Γικόνογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης) δε συμπεριλαμβάνονται βουλευτές που είχαν σηκώσει το βάτος της διαφωνίας στις συνεδριάσεις των αρμόδιων ΚΤΕ όπως για παράδειγμα η Τ. Αντωνίου που είχε συγκρουστεί προσωπικά με τον κ. Ραγκούση.

Γιάννης Καμπουράκης

Πηγή: http://www.24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...