Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ από το Γ.Ραγκούση 12/9/2011

12.9.2011  Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ για το ΣΧ/Ν: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης, αυτοκίνητα και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης
Επιστολή έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Ραγκούση ζητώντας να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μαζί του αναφορικά με το Νομοσχέδιο “Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ)”.
Αναλυτικά η επιστολή:
Κύριε Υπουργέ,
Ένα σημαντικό νομοσχέδιο έντονα φορτισμένο, λόγω των κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών, που αφορά στη ζωή και βιοπορισμό χιλιάδων μικρών επαγγελματιών εισάγεται για διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο στην λειτουργία και εξυπηρέτηση κάποιων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επενδυτών, αλλά όλων των επιχειρήσεων στην χώρα. Αφορά επίσης στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και  στις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις σε πολίτες και καταναλωτές. Τα μεταφορικά μέσα, γενικά, επηρεάζουν σημαντικά την επιχειρηματικότητα. Αφορά στην λειτουργία των επιχειρήσεων κάθε είδους και μορφής.
Έχοντας δε, ως γνώμονα και το γεγονός ότι ένα από τα δομικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας είναι η ολιγοπώλησή της και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας επί τη βάση “γνωριμιών” και “διασυνδέσεων”, δεν θα θέλαμε να ενταθούν αυτά τα φαινόμενα και πριμοδοτηθούν και με το παρόν νομοσχέδιο. Αυτά μας καταμαρτυρούν διεθνείς οργανισμοί και υπεύθυνοι θεσμικών φορέων.Ας μη συμβάλει αυτό το νομοσχέδιο στην ακόμα μεγαλύτερη συγκεντροποίηση οικονομικών δραστηριοτήτων μέσα από δήμευση περιουσιών και κατασυκοφάντηση επαγγελματικών κλάδων, βιοπαλαιστών. Αυτοί δε, οι βιοπαλαιστές, ακόμα και με τις όποιες υπαρκτές η ανύπαρκτες  “αμαρτίες” τους, δεν “παρκάρισαν” τις καταθέσεις τους, στις κρίσιμες ώρες για τη χώρα, σε ασφαλή λιμάνια στο εξωτερικό. Δεν “φούσκωσαν” τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, ούτε ευθύνονται για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.
Είναι άλλο ο εκσυγχρονισμός μιας επαγγελματικής δραστηριότητας ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά και να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες, και άλλο η δήμευση, ο πειθαναγκασμός και η κατασυκοφάντηση για να παραδοθεί μια οικονομική δραστηριότητα σε λίγα χέρια.
Κύριε Υπουργέ,
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που εσείς οριοθετήσατε θα θέλαμε να ανταποκριθείτε στο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ για συνάντηση μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...