Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΧΗΤΙΚΟ: Θ. Λυμπερόπουλος: Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αγάπησαν ξαφνικά την Uber ή υπάρχει κάτι άλλο από πίσω;

«Ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ρυθμίζει θέματα των ΤΑΞΙ μπορεί να φτάσει
στη Βουλή», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος.

«Με τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τα αιτήματά μας όπως τα έχουμε θέσει εδώ και δύο χρόνια, ήταν η ώρα να φτιαχτεί ένα νομοσχέδιο που είναι πάρα πολύ καλό και ... δεν εξυπηρετεί απλώς συντεχνιακά τα ΤΑΞΙ», όπως υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε ξανά στο φαινόμενο της Uber, «το χαρακτηριστικό παράδειγμα που παγκοσμίως δίνει τη δυνατότητα απορρόφησης εθνικού πλούτου κάθε χώρας και να τον πηγαίνει σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτό, δεν είναι θέμα μόνο των ταξί, το κατάλαβε πολύ καλά και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στη συνάντησή μας και ο υπουργός κ. Χρ. Σπίρτζης και απέδειξαν ότι έχουν την διάθεση "να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο" -και όχι μόνο για τα ΤΑΞΙ».

Όπως είπε, «στη χώρα μας δραστηριοποιούνται με νόμιμη λειτουργία, ως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. πάνω από 160.000 οχήματα. Ως Ι.Χ. μέσω τουρισμού "ιδιόκτητα", που τα χρησιμοποιεί για να κάνει παρανόμως μεταφορές, είναι άλλα τόσα», τονίζοντας ότι όλος αυτός ο στόλος οχημάτων παράγει κέρδη που πηγαίνουν στο εξωτερικό, χωρίς να φορολογούνται ή να ελέγχονται από κανέναν.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε επίσης ότι εκτός της Uber υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες, που διαφημίζονται μάλιστα εντός αεροσκαφών που μεταφέρουν τουρίστες στην Ελλάδα. «Πας στη Ρόδο και σου προσφέρουν δυνατότητα για αστική διαδρομή. Πού δηλώνονται αυτά τα χρήματα, η παραγωγή τους; Σβήνουν κέρδη από άλλες υπηρεσίες, παράγουν μείωση εσόδων και αδήλωτα χρήματα που φεύγουν στο εξωτερικό».

Για να δώσει μία τάξη μεγέθους, θύμισε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, η φοροδιαφυγή φέτος από τις ενοικιάσεις μέσω AirBnB ήταν ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ.

«Έρχεται μία εταιρεία παγκοσμίως διωγμένη, όπως η Uber, και παρουσιάζονται πολιτικοί, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όπως η κ. Καΐλή (που πήγε στην Ευρωβουλή και ζήτησε να νομιμοποιηθεί η Uber) να την "μανατζάρουν" ... αυτή η εταιρεία, με τη διαφθορά σε όλο τον κόσμο, απλώς την αγάπησαν ή υπάρχει κάτι άλλο από πίσω;», αναρωτήθηκε, γιατί «παντού στον κόσμο, αυτή η εταιρεία έχει δείξει δείγματα, ότι χρηματοδοτεί».

«Η ΝΔ έχει πει δημόσια, ο κ. Κυρανάκης, ότι συσκέψεται στο γραφείο του με την Uber, παροτρύνει πολιτικούς να συναντηθούν μαζί της, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει βγει δημόσια» για τον ίδιο λόγο, συνέχισε ο κ. Λυμπερόπουλος, «η πολιτικός που δεν ήξερε ότι στο Λονδίνο ήταν σε δικαστική διαμάχη με τις τοπικές αρχές και το έφερε ως παράδειγμα, "γιατί ένας φοιτητής να μην παίρνει το ΙΧ του και να κάνει μία διαδρομή πιο φτηνά από το ταξί για να βγάλει τα έξοδά του". Είναι ο ακραίος λαϊκισμός της νεοφιλελεύθερης άποψης».

Ακούστε το ηχητικό: ΕΔΩ



ΠΗΓΗ: http://www.stokokkino.gr/a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...