Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΦΩΤΟ - Tα μαύρα ταξί του Λονδίνου γίνονται «πράσινα»..!

Πάνω από έξι δεκαετίες αποτελούσαν τα ψηλοτάβανα Λονδρέζικα ταξί ένα από τα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύ
ουσας. Μέχρι πρόσφατα εφοδιάζονταν απαρεγκλίτως με ντιζελοκινητήρες χαμηλής ιπποδύναμης, που επιβάρυναν το περιβάλλον με υψηλούς ρύπους, τώρα όμως αλλάζουν τα πράγματα με τη συνδρομή της κινέζικης Geely και αποκτούν τους κατάλληλους κινητήρες για διαδρομές στην πόλη.
Η Geely, στην οποία ανήκει παρεμπιπτόντως και η σουηδική Volvo, ίδρυσε γιαυτόν τον σκοπό την εταιρεία «London Electric Vehicle Company» (LEVC) και εξέλιξε με μία επένδυση άνω των 380 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών το μοντέλο «ΤΧ» για τη μεταφορά επιβατών στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο ταξί με αυτονομία 120 χιλιομέτρων, η οποία ωστόσο μπορεί να αυξηθεί έως τα 640 χιλιόμετρα χάρη στη λειτουργία ενός μικρού βενζινοκινητήρα, που τροφοδοτεί με ενέργεια τις μπαταρίες.
Οι Κινέζοι έχουν πάντως επεκτατικές βλέψεις και δεν σκοπεύουν να περιορίσουν την ακτίνα δράσης του πράσινου ταξί τους μόνον στους δρόμους του Λονδίνου. Αντίθετα ευελπιστούν, να καταφέρουν να εξάγουν το μοντέλο τους στο εξωτερικό, καθώς διαθέτει τις προδιαγραφές για να γίνει δημοφιλές και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αν τα νέα «πράσινα» ταξί του Λονδίνου θα εξακολουθήσουν να παράγονται αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...