Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καλαμάτας στην “Ε”: “Γιατί προσφύγαμε κατά της Περιφέρειας” ..!

Νόμιμος ήταν ο διαγωνισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τη μεταφορά μαθητών και κακ
ώς ακυρώθηκε. Σωστά περιελάμβανε διατάξεις του νόμου 4070/2012, που αφορούν την έδρα.
Αυτά σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας Παναγιώτης Παπαδόπουλος, για την προσφυγή που κατέθεσαν στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ακυρώσει το διαγωνισμό. Ο ισχυρισμός της Οικονομικής Επιτροπής που ακύρωσε κατά πλειοψηφία το διαγωνισμό, ήταν ότι εμπεριείχε διατάξεις του νόμου 4070/2012, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως να δημιουργούσαν συνθήκες απαγόρευσης συμμετοχής κάποιων διαγωνιζόμενων και πως δεν ήταν συμβατές με το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών. 
Ο πρόεδρος επισημαίνει ότι σύμφωνα, όμως, με τη δική τους άποψη, που υποστηρίζεται νομικά από το Χρήστο Παναγιωτόπουλο, “το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το διαγωνισμό δίνεται μόνο σε κατόχους ΕΔΧ οχημάτων, οι οποίοι προσλαμβάνουν αυτή την ιδιότητα μόνο σε αποκλειστική αναφορά ως προς την έδρα, αφού τέτοιο δικαίωμα κυκλοφορίας αυτοκινήτου για δημόσια χρήση δίνεται μόνο στο πλαίσιο εξυπηρέτησης συγκεκριμένης διοικητικής μονάδας. Αρα, η έδρα του άρθρου 83 του νόμου αυτού αποτελεί το απαραίτητο στοιχείο απονομής της ιδιότητας ΔΧ αυτοκινήτου στον κάτοχό του, ο οποίος έτσι δικαιούται να συμμετέχει στο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών”. Σημειώνει με νόημα ότι “η ακύρωση του διαγωνισμού έγινε την τελευταία ημέρα υποβολής των σχετικών προσφορών, αν και οι όροι της διακήρυξης είχαν εγκριθεί ως προς τη νομιμότητά τους από την ίδια την Οικονομική Επιτροπή που τώρα αποφάσισε ότι είναι παράνομοι”. 
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά πως “αν τώρα ανακάλυψε η Οικονομική Επιτροπή ότι οι συγκεκριμένοι όροι της διακήρυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας είναι μη νόμιμοι, τότε η λειτουργία της μπορεί να χαρακτηριστεί από πρόχειρη έως ανεπαρκή, αφού νωρίτερα δεν είχε αντιληφθεί την ουσία του ζητήματος”. Παρατηρεί, ακόμα, πως “ο αποκλεισμός θεσμικών εκπροσώπων επαγγελματιών του κλάδου των ταξί και ενδεικτικά εμένα, ως προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καλαμάτας, από το να εκφράσουμε τις απόψεις μας για το θέμα και αντίθετα η ευχέρεια, με την οποία κάποιοι μεμονωμένοι συνάδελφοι κατέθεσαν τις προσωπικές τους θέσεις στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά ζητήματα αμερόληπτης και αντικειμενικής λειτουργίας του οργάνου”.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος εξηγεί ότι “για το λόγο αυτό το σωματείο μας προσέφυγε κατά της απόφασης ακύρωσης της Οικονομικής Επιτροπής”, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και “το παράνομο της παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...