Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς η Uber «εκθρόνισε» τον βασιλιά των ταξί στη Νέα Υόρκη..!

Ο Gene Freidman ήταν κάποτε ο βασιλιάς των ταξί στη Ν. Υόρκη με περισσότερα από 1.100 οχήματα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Είχε τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην
πόλη.
Ο πιο ισχυρός μεγιστάνας των ταξί στη χώρα κατείχε εκατοντάδες οχήματα στο Σικάγο, στη Νέα Ορλεάνη και στη Φιλαδέλφεια, βγάζοντας χρήματα από την εκμίσθωση των ταξί στους οδηγούς σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.
Για να αγοράσει κάποιος ένα ταξί στη Νέα Υόρκη, θα πρέπει να έχει άδεια ταξί που εκδίδεται από την Επιτροπή για Ταξί & Λιμουζίνες της Νέας Υόρκης. Μέχρι πολύ πρόσφατα, ήταν πολύ καλό για όποιον είχε πολλές εξ αυτών. Το 1947, θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος άδεια έναντι 2.500 δολ. Το 2013, μετά από μισό αιώνα σταθερής ανατίμησης, η άδεια, φτάνει τα 1,32 εκατ. δολ.
http://www.bloomberg.com/features/2015-taxi-medallion-king/img/feat_taxi36__04.jpg
Και έπειτα ήρθε η Uber...
Η άφιξη της εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν είτε ταξί είτε κάποιον ενοικιαζόμενο οδηγό που ανήκει στο δίκτυο της και αποτιμάται σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολ., «έριξε» κατακόρυφα την επιβατική κίνηση των ταξί και μείωσε τις καθημερινές εισπράξεις. Παράλληλα, οι απελπισμένοι πωλητές αδειών προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τις πουλήσουν μόλις 650.000 δολ.
Η Uber είχε σοβαρή επίδραση στον Freidman, του οποίου η περιουσία βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση. Τον Μάρτιο, η Citibank κατέσχεσε 90 από τις άδειές του, υποστηρίζοντας ότι όφειλε 31,5 εκατ. δολ. σε ανεξόφλητα δάνεια. Αργότερα, έκανε συμβιβασμό με τη Citibank για τις μισές άδειες, αλλά 22 από τις εταιρείες που ο Freidman είχε μερίδιο συνιδιοκτησίας, κήρυξαν πτώχευση.
Μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ένας δικαστής του όρισε να δώσει πάνω από 8 εκατ. δολ. για καθυστέρηση πληρωμών στο Capital One. Στη συνέχεια, τέσσερις από τις εταιρείες του κατέληξαν στη λίστα φόρου εξάντλησης της Νέας Υόρκης. Ακόμα, ο Freidman καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο τσιγάρων και τέλος για βίαιη συμπεριφορά στην -εν διαστάσει πλέον- γυναίκα του, Salah Morshed. Απέφυγε τη φυλακή, αλλά διατάχθηκε να μην έχει καμία επαφή με την Sandra για δύο χρόνια...
«Είμαι ένας άνθρωπος υπό πολιορκία», λέει. «Θα πάρω τα όπλα και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου», λέει πεπεισμένος ότι θα βγει δυνατότερος από την περιπέτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...