Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ: Ανασκόπηση του νέου Skoda Superb..!

Κάνοντας χρήση της πλέον πρόσφατης τεχνογνωσίας του Ομίλου VW, η νέα Superb τονίζει τη θέση της στην κορυφή των επιλογών
της Skoda.
Εμφάνιση: Περισσότερος δυναμισμός
Η νέα γενιά της Superb τονώνει την εμφάνισή της, σε ένα σχεδιαστικό αποτέλεσμα το οποίο δείχνει σαφώς πιο δυναμικό σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζουν οι νέοι τετραγωνισμένοι προβολείς με φανάρια LED μαζί με τη νέα χρωμιωμένη μάσκα, στο πλάι διακρίνονται οι τονισμένες οριζόντιες νευρώσεις, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα καινούργια επίσης τετραγωνισμένα φωτιστικά με λαμπτήρες LED. Στο πεδίο των διαστάσεων, η νέα Superb μακραίνει περαιτέρω φθάνοντας στα 4,861 μέτρα, πλαταίνει κατά 47 χλστ. και παράλληλα, αυξάνει ελαφρώς το ύψος της (+6 χλστ.), τονίζοντας περαιτέρω την παρουσία της.

Κινητήρες: Βελτίωση σε οικονομία και επιδόσεις
Βασισμένη σε ένα νέο δάπεδο, τη γνωστή πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW, η Superb έρχεται με μειωμένο βάρος σε σχέση με το παρελθόν. Παράλληλα, πλήρως ανανεωμένη είναι η γκάμα των κινητήρων της, με μοτέρ Euro6 από 1,4 (turbo) λίτρα.
newSuperb2







Αρχική επιλογή είναι ο 1,4 TSI βενζινοκινητήρας των 125 ίππων, με καλύτερες επιδόσεις από πριν και χαμηλότερη κατανάλωση. Αμέσως μετά έρχεται για πρώτη φορά ο 1,4 TSI με Σύστημα Απενεργοποίησης Κυλίνδρων (ACT) και 150 ίππους, με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και μέση κατανάλωση 4,8 λτ./100 χλμ. Στους diesel, ο νέος 1,6 TDI Euro6 με 120 ίππους είναι το πιο ενδιαφέρον μοτέρ, ο οποίος σε σχέση με τον προηγούμενο των 105 ίππων, έχει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις και παράλληλα, ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση (4,0 λτ./100 χλμ.).

Εσωτερικό: Ποιότητα και περαιτέρω ευρυχωρία
Ο θάλαμος των επιβατών της νέας Superb ακολουθεί τις αισθητικές φόρμες της Octavia, σε ένα συνολικό αποτέλεσμα χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες, αλλά με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και εργονομία. Στο ταμπλό, επικρατούν οι οριζόντιες γραμμές, που τονίζουν το εσωτερικό πλάτος, αλλά και η χωρισμένη σε δύο επίπεδα κεντρική κονσόλα και ο μεγάλος και πλήρους ενδείξεων πίνακας οργάνων.
newSuperb3







Στο πεδίο των χώρων, η νέα Superb αποδεικνύεται ακόμη πιο άνετη για 5 ενήλικες σε σχέση με την προηγούμενη, ως αποτέλεσμα του μακρύτερου μεταξονίου (κατά 80 χλστ., 2.840 χλστ. συνολικά), αλλά και του μεγαλύτερου εσωτερικού πλάτους. Σε top χωρητικότητα φθάνει το πορτ-μπαγκάζ, που έχει ωφέλιμο όγκο 625 λτ. (+30 λτ.), πολύ μεγάλο άνοιγμα, ενώ συνδυάζεται και με αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων.

newSuperb4







 Στο δρόμο: Σταθερή και άνετη
Βασισμένη πάνω στη νεότερη πλατφόρμα MQB του VW Group, η νέα Superb εμφανίζεται στο δρόμο εξαιρετικά σταθερή, με πολύ καλή ποιότητα κύλισης και υψηλή άνεση.
3615Superb-Odikiv







Ελέω και της σημαντικά βελτιωμένης ηχομόνωσης (συντελεστής οπισθέλκουσας μόλις 0,25), αεροδυναμικοί θόρυβοι δεν περνούν στο εσωτερικό και σε συνδυασμό με τη σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση, εξασφαλίζουν την απόλαυση στο ταξίδι. Σε πιο σφιχτές διαδρομές, η Superb παραμένει σταθερή και προσφέρει πολύ καλή αίσθηση στον οδηγό της, με σχετικά περιορισμένες κλίσεις από το αμάξωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...