Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς μειοδότη τα μισά δρομολόγια ταξί για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία..!

Ενώ τα σχολεία καταθέτουν καθημερινά νέα αιτήματα 


Ακριβώς τα μισά δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία που
πρέπει να γίνουν με ταξί αναδείχθηκαν άγονα από το διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, δε, αναμένεται να ξεκινήσει ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για τα συγκεκριμένα δρομολόγια, αλλά μέχρι τότε η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται από τους ίδιους τους γονείς.


Οικονομικές προσφορές
Την Τρίτη, από την αρμόδια Επιτροπή, άνοιξαν ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού συστήματος, οι οικονομικές προσφορές που είχαν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι για τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για την επόμενη διετία. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να συνταχθεί και το ανάλογο πρακτικό που θα κατακυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή και από Τρίτη (καθώς Παρασκευή και Δευτέρα λόγω εκλογών θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία) θα ξεκινήσει κανονικά η μεταφορά μαθητών με τα δρομολόγια που έχουν μειοδότη.


Άγονα δρομολόγια
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με 31 δρομολόγια που θα εκτελούνται με μισθωμένα λεωφορεία και 125 δρομολόγια που θα εκτελούνται με ταξί. Ωστόσο, υπάρχουν και 124 δρομολόγια για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Παράλληλα, καθημερινά στο αρμόδιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καταφτάνουν αιτήματα σχολείων απ’ όλη τη Μεσσηνία για ανάγκη μεταφοράς μαθητών που έχει προκύψει μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 30 νέα αιτήματα μεταφοράς.
Με έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα γίνει ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για τα άγονα αλλά και τα νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.
Το ζήτημα είναι ότι αυτή η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο και είναι άγνωστο αν θα ευοδωθούν οι προσπάθειες για όλα τα δρομολόγια με την πρώτη.
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι χρειάσθηκαν να γίνουν τέσσερις απευθείας διαπραγματεύσεις για «να κλείσουν» οι εκκρεμότητες με όλα τα δρομολόγια.


της Βίκυς Βετουλάκη


ΠΗΓΗhttp://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...