Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλεία: Κανονικά η μεταφορά των μαθητών με ΚΤΕΛ και ταξί..!

Τη διαβεβαίωση ότι τα δρομολόγια για την μεταφορά των μαθητών της Ηλείας, με λεωφορεία και ταξί, θα ξεκινήσουν κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρότι
οι διαδικασίες υπογραφής των συμβάσεων δεν έχει ολοκληρωθεί, έδωσε προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Με χθεσινή του συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός των 150 δρομολογίων με λεωφορεία ολοκληρώθηκε και ανάδοχος αναδείχτηκε το ΚΤΕΛ Ηλείας ενώ όσον αφορά τα 236 δρομολόγια με ΤΑΞΙ, επισήμανε ότι παρότι δημιουργήθηκε πρόβλημα λόγω των αλλαγών στη διαδικασία του διαγωνισμού, έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και η μεταφορά θα ξεκινήσει κανονικά.

Όσον αφορά τις πληρωμές εκτός συμβάσεων, αυτές θα γίνουν αναδρομικά.

«Οι περιφέρειες έχουν αναλάβει χρόνια τώρα μέσα σε ένα μεγάλο μεταβατικό στάδιο να υλοποιούν τη μεταφορά των μαθητών. Το έργο αυτό είναι δύσκολο και επίπονο και οι διαδικασίες του διαγωνισμού είναι χρονοβόρες. Πολύ δε περισσότερο φέτος που οι διαγωνισμοί άλλαξαν και δεν είναι πια με τον απλό συμβατικό τρόπο αλλά γίνονται ηλεκτρονικά. Αυτό απαιτούσε μια προσαρμογή τόσο των υπηρεσιών αλλά κυρίως των συμμετεχόντων και από αυτή την πλευρά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Παρόλα αυτά οι υπηρεσίες μας ετοιμάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι υπάλληλοι συμμετείχαν σε σεμινάρια προκειμένου να είναι πλήρως ενήμεροι για να μπορούν να διεκπεραιώσουν ένα τέτοιο δύσκολο έργο. 


Έτσι αυτή τη στιγμή μετα το διαγωνισμό, τα δρομολόγια στα οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό το ΚΤΕΛ και πρόκειται για 150 δρομολόγια μαθητών σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας, ο διαγωνισμός έχει τελειώσει. Το ΚΤΕΛ Ηλείας αναδείχτηκε ανάδοχος και αυτή τη στιγμή το σχέδιο της σύμβασης βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προ συμβατικό έλεγχο. Η ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει προκειμένου να βγάλει ην απόφαση του είναι η Τρίτη, νομίζουμε ότι η απόφαση είναι θετική άρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ξεκινά και η διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης προκειμένου το έργο να εκτελεστεί όπως πρέπει» είπε, τονίζοντας ότι μέχρι να φτάσουν όμως εκεί, μεσολαβούν διάφορα όργανα της περιφέρειας . 

«Όπως αντιλαμβάνεστε θα απαιτηθεί χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα για να έχουμε υπογεγραμμένη τη σύμβαση. Σε συνεννόηση όμως με το ΚΤΕΛ όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, θα αναλάβει την υποχρέωση να εκτελέσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα 150 δρομολόγια και να πληρωθεί αργότερα με πράξη του υπουργού και διάταξη νόμου που θα καλύπτει τη μεταφορά και εκτός συμβάσεως δηλαδή αναδρομικά».

Με συνεννόηση και τα 236 δρομολόγια ταξί

Ο κ. Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στα 236 δρομολόγια των ΤΑΞΙ, επισήμανε ότι δεν υπήρξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον συμμετοχής εξαιτίας της δυσκολίας των ταξιτζήδων να προσαρμοστούν στα δεδομένα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Μόνον δέκα ιδιοκτήτες ταξί συμμετείχαν από τους οποίους οι τέσσερις πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Τα υπόλοιπα δρομολόγια βρίσκονται σύμφωνα με το Νόμο σε ανοιχτή διαδικασίας διαπραγμάτευσης και όπως τόνισε, έχουν έρθει ήδη σε συνεννόηση με τον κλάδο και θα πραγματοποιηθούν κανονικά. «Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει στις 11 του μηνός έχουμε όμως κάνει τις αναγκαίες συζητήσεις και συνεννοήσεις με τους εκπροσώπους των ταξί, τους συλλόγους, τους συνεταιρισμούς και τα 236 δρομολόγια ακόμα και αν δεν έχουν λήξει οι διαγωνισμοί και δεν θα έχουν ανατεθεί θα κανονικά και θα πληρωθούν. 


Ξέρουμε όμως κάθε χρόνο επειδή τα δρομολόγια είναι πολλά και επειδή ο συντονισμός πολλές φορές της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, της Π.Ε. Ηλείας και των μεταφορέων δε μπορεί να λειτουργήσει πάντα στο 100% ίσως τις πρώτες μέρες να έχουμε κάποιες δυσλειτουργίες. Προσπαθούμε όμως να έχουμε τις λιγότερες δυνατές και να τις εκμηδενίσουμε. Εδώ θα είμαστε να παρεμβαίνουμε και να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, δεδομένου ότι υπάρχουν και νέα δρομολόγια, υπάρχουν γονείς που πολλές φορές δεν έχουν την πλήρη ενημέρωση που πρέπει και δε συντονίζονται. 

Σε κάθε περίπτωση όμως το έργο θα εκτελεστεί από την πρώτη μέρα στο 100%, ανεξαρτήτως αν μέσα από αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που κρατούν χρόνια, είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε λύσεις εκ των ενόντων. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό το αγαθό της εκπαίδευσης να παρασχεθεί για μια ακόμα χρονιά σε ότι μας αφορά με τις λιγότερες δυνατές δυσκολίες και αυτός είναι στόχος μας».

ΠΗΓΗ: 
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...