Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Λευκωσία: Παραλίγο κρίση για ταξί και νερό..!

Λευκωσία: Μια μίνι κρίση παραλίγο να δημιουργηθεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό με αφορμή θέματα εκτός ατζέντας που τέθηκαν από τουρκικής πλευράς. Το περιστατικό έγινε χθες «προ ημερησίας διατάξεως» και ήταν προφανές ότι η τουρκική κίνηση στόχευε ευθέως να κατηγορήσει την ε/κ πλευρά για «αρνητική στάση».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί, με την έναρξη της χθεσινής συνάντησης κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι έκοψε το νερό που τροφοδοτεί το κατεχόμενο χωριό Αμπελικού (στην περιοχή Λεύκας) και εμποδίστηκαν δύο ταξί να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Υπήρξε μια ακόμη περίπτωση που αναφέρθηκε και αφορούσε προσπάθεια εισόδου τουριστών από το οδόφραγμα του Αστρομερίτη.

Οι «καταγγελίες» του κ. Ναμί εξετάσθηκαν, ενώ είχε αρχίσει η συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων και όπως πληροφορείται ο «Φ», το τοπίο ξεκαθάρισε πολύ σύντομα, μετά που ζητήθηκε ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα του κράτους.

Σε ό,τι αφορά την παροχή νερού, το Τμήμα Υδάτων ενημέρωσε ότι είχε υποστεί ο αγωγός βλάβη,  ο οποίος και επιδιορθωνόταν από συνεργείο του. Ο αγωγός είχε τοποθετηθεί πριν το 1974 και λόγω φθοράς υπέστη βλάβη. Σημειώνεται ότι από τη βλάβη επηρεαζόταν μόνο μια κτηνοτροφική μονάδα στα κατεχόμενα.

Τα δύο ταξί που επιχείρησαν να εισέλθουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές δεν είχαν ασφάλεια οχήματος και ως εκ τούτου η Αστυνομία στο οδόφραγμα δεν μπορούσε να επιτρέψει την είσοδό τους.

Όλα τα θέματα που ηγέρθησαν από τουρκικής πλευράς απαντήθηκαν και έτσι διαψεύστηκαν οι τουρκικές αιτιάσεις ότι έγιναν σκοπίμως και τιμωρητικά κινήσεις και ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνάντηση, όπως συναφώς πληροφορούμαστε, στην ατζέντα ήταν το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ βαν Νούφελ, ο οποίος προσφέρει τεχνοκρατική υποστήριξη. Οι συζητήσεις σε διάφορες πτυχές του Κυπριακού θα συνεχισθούν παράλληλα με την προσπάθεια για τη διαμόρφωση των κριτηρίων για το περιουσιακό.
 
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Fikri Toros, έκανε δηλώσεις για το περιουσιακό επιχειρώντας να καθησυχάσει ότι κανένας δεν θα χάσει τις… περιουσίες του. Ο Fikri Toros, ισχυρίστηκε ότι όσοι αγόρασαν ε/κ ακίνητα και έχουν τα έγγραφα στα χέρια τους, «δεν πρέπει να φοβούνται».

Ανέφερε, επίσης, ότι κριτήρια θα πρέπει να διαμορφωθούν και για τους εποίκους που ήρθαν από την Τουρκία και έλαβαν μονομερώς περιουσίες. Περαιτέρω ισχυρίσθηκε πως όσοι επένδυσαν σε ελληνοκυπριακές περιουσίες δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς επειδή επένδυσαν «τους ανήκουν».
 
Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...